Премеждията на Дъстин Браун: От обикалянето на Европа с кемпер до триумф над Надал на Уимбълдън

от в 15:50 на 15.10.2020
Калоян Соколов

Точно както първата лястовица предвещава пристигането на пролетта, така и първата статия за Дъстин Браун в британските вестници, е явният сигнал, че Уимбълдън е близо до началото си.


Въпреки че е роден в Германия, където започва да играе тенис на петгодишна възраст, той прекарва голяма част от детството си в Ямайка, връщайки се в Германия на 20 години, за да продължи кариерата си.

Браун определено е неповторим талант и уникален характер. Тенисистът няма особени резултати, докато не навършва 25 години. Тогава Дъстин дебютира в топ 100, а зад това постижение, стоят много трудности и лишения. В рамките на три сезона, той обикаля Европа в кемпер, опитвайки се да спести достатъчно пари за храна, пътуване и настаняване по хотелите. Огромните усилия най-накрая се изплащат, когато преди 10 години влиза в основната схема на Уимбълдън. Немецът буквално смяташе, че е стъпил на върха на света.

Симбиозата между "свещенната трева" и Браун беше повече от специална. Тенисът на Дъстин сякаш идваше от друго измерение, като публиката биваше изцяло завладяна. Визията на състезателя също буди симпатии. Огромната му коса е сплетена с дредове, а играчът не се е подстригвал от 1996 г. Германецът е меко казано нестандартен, изполвайки удари, които никой друг не би се осмелил. Браун атакува мрежата при първа възможност и оставя съперниците си в неведение за развитието на всяка точка. Самият Дъстин  не вижда нещо необикновено в играта си и твърди, че не възприема нещата по начина на останалите хора.

 
Веднъж играчът бива запитан за типично немските му черти и той показва завидно чувство за хумор, заявявайки, че би заложил на неговата точност и външния му вид. Това е Дъстин Браун. Може да те омагьоса с чара си, независимо на корта или в залата за пресконференции. Той винаги вярва в шансовете си, когато излезе на тревата и може да преодолее дори най-добрите в спорта.

През 2015 г., германският тенисист отново попада под светлината на прожекторите. Браун преминава квалификациите в Лондон и дори постига победа в първия кръг на основната схема. Следващото препятствие обаче бе двукратния шампион - Рафаел Надал. Дъстин вече имаше победа над Рафа, която беше станала факт в Хале. Немецът излезе напълно осовбоден за срещата и показа брилянтен тенис, който го изведе до нов триумф - 7:5 3:6 6:4 6:4.
 
"Не можеш да правиш подобни грешки срещу играч с подобен сервис. Второто му подаване сякаш беше по-силно от първото. Нямах никакъв ритъм, не съм ударил три еднакви топки в хода на двубоя и това пречи, когато трябва да поемеш даден риск" - завърши Надал.

Испанецът понесе достойно поражението, докато Браун беше на седмото небе от щастие. Цялото лутане и саможертви в името на тениса, определено всичко това си струваше в този момент.

 
"Тези премеждия ме изградиха като състезател и човек. Това е един от най-прекрасните ми дни в живота".
 
Оттогава Дъстин не е поднасял изненада от такъв мащабен характер, ала с него никога не можеш да си сигурен какво се крие зад ъгъла. Във всеки случай, присъствието му по кортовете ще кара сърцето на тенис феновете да прескача поне по един удар, щом наблюдават среща с неговото участие.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Премеждията на Дъстин Браун: От обикалянето на Европа с кемпер до триумф над Надал на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
дъстин браун | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook