Премиерът на Австралия: Джокович ще се подчинява на нашите правила

от в 12:46 на 11.12.2021
Калоян Соколов

Преди няколко дни стана ясно, че Новак Джокович е част от списъците на предстоящите надпревари ATP Cup и Australian Open. Това до голяма степен изненада повечето привърженици на тениса, защото световният номер едно беше скептичен към задължителната политика за ваксиниране на австралийското правителство и към този момент все още не е разкрил дали е ваксиниран.

Това накара мнозина да заподозрат как всъщност сърбинът се ползва със специални привилегии и организаторите правят всичко възможно, за да гарантират неговото участие в турнира. Скот Морисън обаче категорично отрече подобна възможност, а ето какво още сподели премиерът на Австралия по казуса:

"Тези решения се вземат от лекари и политици, като организаторите на състезанието нямат никаква дума по въпроса. Джокович ще трябва да се подчинява на същите правила, които биват следвани от останалите играчи. Ние по никакъв начин няма да допуснем привилегироване на дадени лица пред други, така че абсолютно всички са поставени пред равни условия" - завърши Морисън.

Източник: GoTennis.ru

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Премиерът на Австралия: Джокович ще се подчинява на нашите правила Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | новак джокович | скот морисън

Коментари





Следвайте ни в Facebook