Преобразен: Медведев се помири с клея и преодоля коварен съперник на старта в Рим

от в 15:03 на 14.05.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев досега в хода на клей сезона наглед очаквано няма особени успехи, предвид всеизвестната ненавист към землената настилка от страна на руснака, който при всеки удобен случай не пропуска да ни напомни омразата си към играта на червени кортове. Въпреки всичко, то бившият номер едно днес постави начало на кампанията си на Мастърса в Рим, където в откриващия си мач имаше непредвидим съперник в лицето на Емил Руусувори, ала в край сметка след час и 29 минути на корта, то третият поставен в схемата съумя да пречупи финландеца в последователни сетове - 6:4 6:2. С успеха си Медведев, чийто сблъсък по програма трябваше да се играе вчера, но проливният дъжд в италианската столица не допусна това да се случи, се класира за третия кръг в състезанието, където утре му предстои да срещне 31-вия поставен Бернабе Сапата Мирайес.

Началото на двубоя се оказа доста обещаващо за световния номер 43, който държеше топката в корта, докато руснакът видимо се нуждаеше от време за адаптация и предвид множеството си грешки изостана с пробив пасив в резултата. Руусувори съумя да затвърди преднината си, разполагайки с комфортното предимство от 3:0 при първата почивка, ала оттам насетне бившият шампион от US Open взе нещата в свои ръце, като демонстрираше нагледно уменията си в дефанзивен план, чрез което напълно наруши ритъма в представянето на финландеца, който все по-често нямаше отговор срещу съперника си, и Медведев взе инициативата изцяло на своя страна, печелейки шест от следващите седем гейма, за да запише откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част станахме свидетели на известен спад в равнището на собствено подаване за двамата състезатели, при което последва серия от три поредни пробива, преди световният номер 3, който я започна, да сложи край, след като отстоя сервиса си и застана на "пол позишън" за крайния успех в срещата. В остатъка от двубоя Руусувори по никакъв начин не съумя да окаже каквато и да било съпротива срещу Медведев, който устремен по пътя си към победата скоропостижно дублира аванса си в резултата и необезпокоявано сложи точка на спора в съревнованието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преобразен: Медведев се помири с клея и преодоля коварен съперник на старта в Рим Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | емил руусувуори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook