Прероден: Рубльов показа съвсем различно лице на корта и ще спори за място на финала в Дубай

от в 17:23 на 02.03.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов беше близо до това да запише пореден разочароващ резултат от началото на новия сезон, но някак намери начин да спаси пет поредни мачбола в тайбрека на втория сет срещу Алехандро Давидович Фокина и продължи защитата на титлата си в Дубай, промъквайки се към финалната осмица в турнира.

Изглежда световният номер 6 се е нуждал от точно такава победа, защото днес той показа съвсем друго лице на корта и беше абсолютно безупречен в двубоя си с Ботик ван де Зандсхулп, като не допусна да изгуби инициативата в хода на мача и заслужено се поздрави с победата - 6:3 7:6(3).

Така руснакът ще играе на дебютния си полуфинал за 2023-та година, а там ще го чака Александър Зверев, чиято форма непрекъснато се подобрява, а освен това Саша има перфектен баланс от 5 успеха в също толкова сблъсъци с носителя на трофея от миналата година.

Играта на Рубльов потръгна от самото начало, докато нидерландецът не затрудняваше съперника си с абсолютно нищо и единствено вкарваше топката в центъра на съперниковото поле. Вторият поставен се възползваше от късите слайсове на Ботик, които завършваше с топовни форхенди и точно такава комбинация подпечата първия пробив в мача за фаворита. Впоследствие защитаващият шампион имаше три поредни шанса да удвои преднината си, но пресили няколко свои отигравания, което го раздели от реализирането на нов брейк. Последваха слаби минута за шестия в света, който забиваше множество топки в центъра на мрежата и ван де Зандхулп се сдоби с два шанса да изравни резултата, само че по-високоранкираният тенисист се съвзе навреме и скоро имаше аванс в отделните сетове.

Непоставеният състезател продължи да не предприема никакви рискове, а руснакът не беше в настроение да прави подаръци и нидерландецът отново трябваше да предаде подаването си. Рубльов нямаше намерение да спира дотук и не се колебаеше да повиши темпото при всяка една удобна възможност, което го изведе до три поредни мачбола в деветия гейм. Ботик нямаше какво да губи в този момент и най-после пусна свободно ръката, осъществявайки няколко чудесни комбинации. 33-ият изглеждаше окрилен от този свой подем и дори възстанови паритета, вкарвайки частта в тайбрек, ала в него до изненади не се стигна и четвъртфиналистът от Аустрелиън Оупън триумфира в последователни сетове.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Прероден: Рубльов показа съвсем различно лице на корта и ще спори за място на финала в Дубай Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook