Преродена Радукану повали 13-ата поставена и записа най-голямата си победа от над година!

от в 01:33 на 14.03.2023
Мирела Николова

Кариерата на Ема Радукану бе изпаднала в сериозна криза през последните няколко месеца, свидетелство за което е фактът, че тийнейджърката не бе постигала две последователни победи от септември миналата година. Британката обаче успя да спре тази негативна серия преди няколко дни, класирайки се за третия етап на WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс.

В днешния двубой Радукану отново показа най-доброто си лице на корта и успя да сломи съпротивата на световната №13 Беатрис Хадад Мая с 6:1 2:6 6:4, за да постигне най-голямата си победа от 14 месеца насам. За последно шампионката от US Open 2021 надделя над толкова високоранкирана тенисистка през януари 2022-ра, когато в Сидни надви тогавашната №13 Елена Рибакина.

Този успех класира 19-годишната състезателка за осминафиналната фаза в Калифорния, където я очаква сблъсък с победителката от мача между други две носителки на трофеи от Големия шлем в лизето на Ига Швьонтек и Бианка Андрееску.

Срещата стартира вихрено за британката, която чрез плътните си и отлично насочени удари изтласкваше съперничката си зад основната линия и получаваше контрол върху разиграването. Така тя достигна до аванс от 3:0 преди първата почивка, а впоследствие запази високото си ниво на игра и продължи своята доминация, за да дублира преднината си от пробив и да открие сметката си в общия резултат.

Втората част обаче пое в изцяло различна посока, след като Радукану допусна серия от непредизвикани грешки в откриващото си подаване и загуби 8 от първите 9 изиграни точки, поради което инкасира ранен брейк, довел до изоставане от 0:3. Остротата на началния ѝ удар значително се понижи, което позволи на бразилката да бъде агресивна на ретур и в осмия гейм Хадад Мая реализира втори пробив, с който предизвика изиграването на трети решителен сет.

В началните минути на финалната част силите бяха напълно изравнени и равенството в резултата бе опазено до 3:3. Тогава обаче последваха силни минути за шампионката от US Open 2021, която се възползва от колебанията в играта на противничката, за да пласира поредица от мощни удари, позволили ѝ да поведе с пробив и 5:3, оказал се решителен за развръзката на двубоя в нейна полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преродена Радукану повали 13-ата поставена и записа най-голямата си победа от над година! Мирела Николова
Теми:  
wta | беатрис хадад мая | ема радукану | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook