Пресявките на Ролан Гарос: Андреев зае последното свободно място; дебют за 17-годишната Илиев

от в 16:55 на 15.05.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев определено може да бъде доволен от късмета си. Втората ни ракета беше дълбоко в списъка с резервите за Ролан Гарос, но редицата отказвания помогна на родния ни представител да заеме последното свободно място в пресявките. Припомняме ви, че през миналата година световният номер 237 беше на само една победа от това да достигне до основната схема в Париж, само че отстъпи драматично в решителен сет на Дженаро Алберто Оливиери, който впоследствие достигна до третия кръг на същинския турнир.

Така България се спаси от възможността за пръв път в историята да няма нито един представител в квалфикациите за надпревара от Шлема, както при мъжете, така и при жените, а ние само можем да се надяваме, че Ади ще може да се присъедини към Григор Димитров и Виктория Томова, които са с гарантирано място в основната схема.

Любопитното е, че българската връзка не приключва дотук, защото 17-годишната Сара Илиев получи "уайлд кард" за участие в квалификациите на Ролан Гарос, като това ще бъда първа изява за нея в надпревара при жените от Големия шлем.

Сара е родена във Франция, но нейните родители са небезизвестната баскетболистка Мариана Маневска и бившия футболист на Локомотив Пловдив - Емил Илиев. Семейството живее отдавна в Страсбург, но се прибира често в Пловдив, за да може Сара да види своите баби и дядовци, а момичето говори добър български език и има залепена снимка на Цветана Пиронкова в своята стая, чиито успехи един ден желае да достигне.

Към момента световната номер 593 може да се похвали с два финала на ниво ITF, а нейният най-сериозен успех беше преодоляването на квалификациите в родния ѝ Страсбург, с което съумя да дебютира в основната схема на WTA турнир. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пресявките на Ролан Гарос: Андреев зае последното свободно място; дебют за 17-годишната Илиев Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook