Пресявките на Уимбълдън: Андреев стартира срещу германски талант, който е побеждавал Рууд

от в 19:01 на 23.06.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев ще премери сили с Рудолф Мьолекер в първия квалификационен кръг на Уимбълдън. Германецът е на 24 години и беше считан за един от големите таланти в световния тенис, след като още на 17-годишна възраст се класира за основната схема на ATP 500 надпреварата в Хамбург и то с победи над Каспър Рууд и Леонардо Майер (има общо 5 спечелени мач на ниво ATP), който впоследствие печели турнира като щастлив "губещ".

Германецът през 2019-та преодолява квалификациите на Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос, като губи съответно от Диего Шварцман и Александър Бублик в 4 сета. Тогава тийнейджърът влиза в топ 150 и наглед се очаква скоро да пробие на най-високото ниво, но следват години на застой и той дори напуска топ 300 през миналата година. Точно тогава обаче Мьолекер се взема в ръце и печели първата си Чаланджър титла от 4 сезона насам, а в момента се намира под номер 195 в калсацията на ATP и през миналата седмица беше само на сет от основната схема в Щутгарт, отстъпвайки на бъдещия 1/4-финалист Джеймс Дъкуърт.

Това показва, че 24-годишният тенисист играе добре на трева и неговите плоски удари и мощен сервис са добра предпоставка за силно представяне на тази настилка. Досега Андреев се е срещал само веднъж с този съперник и губи от него с 2:6 4:6 на фючърс надпревара в Германия през 2022-ра година. Все пак българинът не бива да бъде отписван, защото на миналогодишните пресявки на Уимбълдън сервираше за победата срещу бившия номер 81 - Майкъл Мо.

Така за нас остава да се надяваме, че родният ни представител ще запише дебютна победа на трева в своята кариера. При подобен мечтан сценарий наглед схемата става една идея по-лесна, защото във втори кръг е възможно Ади да премери сили с 11-ия поставен Валентен Вашеро, който прави невероятен сезон, но е загубил единствения мач на трева в кариерата си. Ако пък българинът за трети път в своята кариера достигне до решителен мач за влизане в основната схема на "мейджър" то световният номр 231 ще трябва някак да се справи с талантливия швейцарец Ленадро Риеди, който наскоро игра финал на тревния Чаланджър в Нотингам и наглед е явен фаворит в тази секция от пресявките.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пресявките на Уимбълдън: Андреев стартира срещу германски талант, който е побеждавал Рууд Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | жребий | квалификации | рудолф мьолекер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook