Пресявките в Куинс: Григор срещу непознат съперник; възможно повторение на финала от 2014-та

от в 20:31 на 16.06.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров ще открие тревния си сезон след по-малко от 24 часа, след като прецени да започне участието си на ATP 500 надпреварата в Куинс от квалификациите, за да натрупа възможно по-голям брой мачове, макар че спокойно можеше да попадне директно в основната схема. Българинът пази прекрасни спомени от този турнир, тъй като през 2014-та година завоюва трофея, надигравайки Фелисиано Лопес в драматичен трисетов сблъсък на финала. Интересното е, че тази година бихме могли отново да станем свидетели на сблъсък между Димитров и испанския ветеран, но този път битката им би решила кой измежду тях да попадне в основната схема на състезанието.

Преди това обаче вторият поставен ще трябва за пръв път в своята кариера да се сблъска с австралиеца Александър Вукич, който в момента се намира на рекордната си 91-ва позиция в световната ранглиста. Наглед това е отличен жребий, защото Вукич няма нито една победа в ATP Тура на тревна настилка, но определено може да бъде опасен съперник, защото притежава много мощен сервис и българската публика се увери от първо лице в неговите качества, тъй като той надигра Фабио Фонини и Фернандо Вердаско на миналогодишния Sofia Open, за да се класира за втория си и до момента последен 1/4-финал на най-високото тенис ниво.

Ако първата ни ракета съумее да преодолее съпротивата на световния номер 91, то във финалния кръг на пресявките ще срещне един измежду Артур Риндеркнеш (световен номер 85) и Фелисиано Лопес (световен номер 580). Наглед французинът е сериозен фаворит, имайки предвид, че през миналия сезон достигне до своя дебютен ATP финал и влезе в топ 50 на света, само че 41-годишният ветеран има впечатляващите 4 титли на тревна настилка и на два пъти е достигал да трофея в Куинс, така че не бива да бъде подценяван.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пресявките в Куинс: Григор срещу непознат съперник; възможно повторение на финала от 2014-та Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър вукчи | артур риндеркнеш | бгтенис | григор димитров | жребий | куинс | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook