Пресявките в Монте Карло: Тийм взе само три гейма; шампион и финалист също напуснаха турнира

от в 10:20 на 07.04.2024
Калоян Соколов

Мастърсът в Монте Карло може да не е стартирал официално, но вече даде някои сериозни жертви в квалификационния турнир. Доминик Тийм изпълни с известна доза оптимизъм своите привърженици, след като през настоящата седмица записа първата си победа на ниво ATP през сезона, но впоследствие беше спрян от 37-годишния Ришар Гаске в осминафиналите на турнира в Ещорил, а вчера взе само три гейма на Роберто Баутиста Агут в пресявките на турнира в Монако. Тревожното е, че Тийм за втори път през месеца губи мач, в който спечелва само три гейма и продължава да изпитва сериозни проблеми в областта на оперираната китка, които може би ще сложат край на неговата бляскава кариера.

Денят не беше никак успешен и за бившите топ 10 състезатели - Давид Гофен и Диего Шварцман. Двамата ветерани категорично се чувстват най-комфортно именно върху червена настилка, но бяха надиграни съответно от Факундо Диас Акоста и Лоренцо Сонего, като по този начин ще продължат да бъдат извън първите 100 на света и ще им става все по-трудно да участват на надпревари от подобен ранг.

Ситуцията не беше много приятна и за шампион от 2019-та - Фабио Фонини. Бившият номер 9 достигна до 1/4-финалите в Маракеш и очевидно не беше достатъчно възстановен, за да се появи на корта в Монако, като все пак изрази надежда, че ще има възможност да се сбогува с най-специалния турнир за неговата кариера. Любопитното е, че сходна съдба споходи и финалиста от същата година, тъй като Душан Лайович беше разгромен от Александър Мюлер, а Лука Нарди завърши тази поредица с отстраняване на големи имена, надигравайки бившия полуфиналист - Лука Пуй.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пресявките в Монте Карло: Тийм взе само три гейма; шампион и финалист също напуснаха турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | душан лайович | монте карло | Обзори | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook