Пресявките в Рим: Томова е първа поставена; открива срещу бивша членка на топ 100 (жребий)

от в 20:16 на 07.05.2023
Мирела Николова

Виктория Томова е топ поставена в квалификациите на втори пореден турнир от сериите WTA 1000. След като бе водачка в схемата на пресявките в Мадрид, сега българката остана на крачка от директно място в основната схема и на надпреварата в Рим, където ще трябва да преодолее два квалификационни кръга, за да си осигури участие в същинското състезание.

През днешния ден бе изтеглен и жребият за квалификациите при дамите, който отреди първата ни ракета да открие участието си срещу световната №172 Саша Викъри, с която нямат официален мач помежду си до този момент. Американката е бивша представителка на топ 100, като е достигала до 73-тата позиция в ранглистата през 2018 година.

При евентуален успех, то най-добрата ни тенисистка я очаква сблъсък с победителката от двубоя между 19-ата поставена Альона Болшова (№130) и участващата с "уайлдкард" италианка Джесика Бертолдо (№1028). Досега Томова и Болшова са се изправяли една срещу друга общо 2 пъти, като във всеки от случаите родната ни представителка постига повече от категорични победи и има загубени едва пет гейма общо в срещите си с испанката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пресявките в Рим: Томова е първа поставена; открива срещу бивша членка на топ 100 (жребий) Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | жребий | квалификации | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook