Пресконференцията на шампиона! "Основната ми цел е да се развивам"

от в 19:37 на 10.02.2019
В
Още на корта, след победата си, Медведев заяви: "Страхотни фойерверки! Публиката беше невероятна, още от първия ми мач, а залата беше винаги пълна! Атмосферата в България бе удивителна, много харесвам държавата, градът, и с нетърпение очаквам да защитя титлата си!".

На пресконференцията по-късно той разказа повече за това как ще чества утрешния си рожден ден, като каза че ще празнува със съпругата си, която ще го чака на летището в Ротердам.

Те щели да изпият по чаша шампанско, но след това започвал да се готви за мача си срещу Шарди.

Той отбеляза, че срещата е била трудна, особено в първия сет, когато Фучович е имал правилната стратегия срещу него, правил е всичко много добре, а той е бил нервен, но се е старал да не го показва. Той отбеляза, че не винаги в тениса по-добрият печели, но се радва, че днес не е било така. Медведев добави, че това че е взел първия сет е пречупило неговия противник и е улеснило задачата във втория сет многократно.

Интересен бе въпроса как се чувства  спрямо очакванията към него у дома след постиженията на бившите руски легенди, стигнали до върховете в този спорт. На това Даниил спокойно отговори: „Не мисля за тях. Мисля за себе си. Искам да следвам своя път. Ще направя всичко възможно да стигна  до номер едно. Ако успея да ги достигна ще е супер, а основната ми цел е да се развивам.“

Медведев на няколко пъти спомена и за това колко добре оргснизиран е бил турнира, всичко било перфектно и се надявал да се върне, но кой знае, все пак има още 365 дни.

Руснакът бе помолен да нареди титлите си по важност, а на това той откровено отговори: „Всяка титла е голяма и трудно бих могъл да го направя, но като малък емоциите да спечеля трофей бяха много по-силни отколкото днес, когато вдигнах купата в София.“ Все пак той отбеляза, че трофеят в Япония е бил по-значим, заради повечето точки и повечето пари, но по-късно добави, че този турнир е важен за него, защото това му давало увереност занапрд в сезона.

Друг важен акцент беше въпроса какво всъщност е звъннало по време на мача?

Оказа се, че е било аларма, която звъняла всяка неделя в 18:00, но Медведев не каза за какво е била тя, тъй като било лично!

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Пресконференцията на шампиона! "Основната ми цел е да се развивам" В

Коментари

Следвайте ни в Facebook