Пресконференцията на Григор: Не може да е лесно, когато искаш титла от Шлема

от в 11:07 на 25.01.2017
Георги Христов

Григор Димитров заяви, че малките промени, които е направил в цялостната си подготовка и подход към кариерата си, са довели до сериозната промяна в представянето му за последните няколко месеца. И най-вече от началото на 2017-а, през която е в серия от 10 поредни победи. Днес той се справи убедително с 6:3, 6:2, 6:4 над Давид Гофен в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия.

"Ако искам да спечеля турнир от Големия шлем, няма лесен път. Не може да очакваш лек противник в полуфиналите. Трябва да работиш за успехите си. Независимо с кой играя, ще се боря. Трябва да съм готов," заяви Гришо попитан с кого предпочита да се срещне - Рафаел Надал или Милош Раонич.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ДНЕС!

"Имам своите приоритети. Знам какво очаквам от себе си, когато започвам даден турнир. Знам си работата. Нужно е да направя подходящата програма, седмица след седмица. Смятам, че правя точните неща в момента, а хората около мен ми помагат. Целта на нашия екип е да печеля," заяви Димитров на пресконференцията си.

Той бе попитан и дали в България хората гледат мачовете му. "Да, главно, когато играя на основните кортове." Гришо отчита, че след като на 17 години е победил Томаш Бердих си е повярвал как вече е близо до най-добрите. "Тенисът много се промени. В първия ми мач на професионално ниво, мисля си, победи Томаш Бердих. Бях на 17 години и играхме в Ротердам. Победих го тогава. Трябваше да играя с Рафа във втори кръг. Стигнах до трети сет и си казах "уау, там съм". Но не бях дори и близо до това. Отне ми две години, за да вляза в топ 100."

Според Димитров днешният успех не е дошъл лесно, независимо какво показва резултатът. "Знаех, че той ще се бори до последно. Заключителните геймове бяха трудни и за двама ни. Условията бяха тежки, от едната страна бе доста ветровито. Мисля, че има някои детайли, които мога да подобря. След първия сет контролирах мача," анализира Димитров.

Гришо отчете на какво се дължи успехът му в Мелбърн - добрата работа на неговия екип. "Много се дължи на тима ми, треньорът ми Даниел, фитнес наставникът Себастиен, които са винаги до момент и в тежките моменти. Продължаваме да работим по правилния начин. Не искам да забравям и семейството ми, тези неща са наистина изключително важни. Обградиш ли се с правилните хора, нещата бавно започват да се подобряват. Мисля, че съм в добра позиция."

Но дали е готов за още една крачка напред, след като вече е на втория си полуфинал в турнир от Големия шлем? "Не съм си свършил работата тук още. Вече гледам към петък. Мисля, че съм готов и да извървя целия път.

"Уверено мога да кажа, че физически се чувствам добре. А и цялостно на корта. Сега с всеки мач се чувствам по-добре. Всичко се получава напълно естествено в момента. Сборът от малките неща събрани заедно, правят голямата разлика. Съсредоточен съм и се боря до последно. Малките детайли са особено важни.

"Горд съм с постигнатото до момента. А в моменти като този, дори повече," не крие българският №1.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пресконференцията на Григор: Не може да е лесно, когато искаш титла от Шлема Георги Христов
Теми:  
григор димитров | матс виландер

Коментари





Следвайте ни в Facebook