Престижен успех в навечерието на US Open: Томова не даде сет на бивша №11 в Чикаго

от в 19:42 на 24.08.2023
Мирела Николова

Виктория Томова продължава да бъде непоклатима в изявите си на ITF турнира в Чикаго и без загубен сет се класира за 1/4-финалната фаза на надпреварата. В навечерието на US Open родната ни представителка не отпусна сет на бившата №11 в световната ранглиста Ализе Корне, надделявайки в равностоен двубой с крайното 6:4 7:6(5). Така българката постигна втора поредна победа в американския град и в опит да намери място на 1/2-финалите ще се изправи срещу световната №78 Камила Рахимова.

Първата ни ракета диктуваше темпото в голяма част от разиграванията в откриващия сет, успявайки да дочака неточност от страна на 33-годишната си съперничка. Французойката не можеше да постигне достатъчно острота в ударите си и често биваше принудена да се отбранява. Така Вики първа реализира пробив в петия гейм и макар да позволи моментален рибрейк, то не след дълго за втори път спечели подаване на противничката, за да вземе аванс в отделните части.

Във втория сет сънародничката ни на четири пъти успяваше да поведе с пробив, но моментално след това допускаше рибрейк и така равенството се запази до 6:6. Напълно логично изходът на този толкова оспорван сет бе доведен до тайбрек, в който Корне първоначално пое инициативата и поведе с 5:3, но оттам насетне Томова показа първокласна игра и съумя да спечели последните 4 точки, за да подпечата крайната си победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Престижен успех в навечерието на US Open: Томова не даде сет на бивша №11 в Чикаго Мирела Николова
Теми:  
wta | ализе корне | бгтенис | виктория томова | Обзори | чикаго

Коментари





Следвайте ни в Facebook