Престижен успех за Кузманов на старта в Австрия: Обърна играч, достигал трети кръг на Уимбълдън

от в 18:34 на 05.09.2023
Мирела Николова

Димитър Кузманов не успя да запише победа в квалификациите на тазгодишното Открито първенство на САЩ, след което се завърна към надпреварите от сериите Чаланджър на клей. През настоящата седмица българинът се изявява на турнира в австрийския град Тулн, където по-рано днес постигна труден успех над бившия №85 Денис Новак. Пловдивчанинът се нуждаеше от над два часа и половина игра, за да сломи съпротивата на местния любимец, осъществявайки обрат с 6:7(3) 6:2 7:5. Така той продължава към 1/8-финалите, където му предстои да премери сили със седмия поставен Далибор Свърчина.

Австриецът бе по-агресивният от двама в началните минути от мача и бързо си изгради преднина от пробив и 3:1. С течение на времето обаче Мико започна все по-често да предприема успешни контраатаки, което му позволи да навакса изоставането си и да изравни за 4:4. Оттам насетне последваха спокойни минути за сервиращите и съвсем скоро се стигна до тайбрек. В него обаче няколко неточности от ракетата на Кузманов му костваха пасив от 0:4, след което Новак нямаше затруднения в това да затвори сета в своя полза.

Втората част стартира с маратонски сервис гейм за представителя на домакините, в който той бе максимално притиснат от родния ни представител, като в крайна сметка усилията на Мико се увенчаха с успех и се стигна до пробив и 2:0. На свой ред австриецът също не пропускаше възможност да атакува подаването на пловдивчанина, но родният ни представител показа характер и съумя да спаси цели 7 брейкбола, преди да осъществи нов пробив за 5:2, с който да предреши изиграването на трети решителен сет.

Финалната част се развиваше равностойно до 2:2, но тогава Кузманов повиши значително интензитета в ударите си и пръв постигна пробив, за да се откъсне напред с 4:2. Заставайки на сервис линията за затваряне на мача обаче, Мико позволи напрежението да го завладее и пропусна мачбол, след което допусна и изравняване за 5:5. Последва светкавична мобилизация от негова страна и още в следващото противниково подаване българинът се сдоби с 4 брейкбола, последния от които успя да материализира, за да си подсигури крайната победа.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Престижен успех за Кузманов на старта в Австрия: Обърна играч, достигал трети кръг на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | денис новак | димитър кузманов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook