Пресявките на Уимбълдън: Адриан Андреев влиза като резерва; Герргана Топалова дебютира

от в 15:06 на 21.06.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев ще играе за втори път в своята кариера на пресявките на Уимбълдън, които ще се проведат на кортовете в Роутхемптън. Българинът през миналата година направи своя дебют на "свещената трева" и сервираше за победата срещу бившия номер 81 Майкъл Мо, но в крайна сметка отстъпи след тайбрек в решителния сет. Втората ни ракета е участвал и на юношеския Уимбълдън, където бива спрян във втория кръг на основната схема от Джак Дрейпър с 6:3 6:0.

Андреев беше сред резервите за пресявките на третия "мейджър" за сезона, но организаторите се отказаха от правото си да раздадат последните два "уайлд карда" за квалификациите и така 23-годишният тенисист ще се опита за пръв път в своята кариера да достигне до основната схема на турнир от Големия шлем, след като през миналата година беше на само един мач от това на Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос.

Безспорно обаче тревата е най-слабата настилка на Ади, който няма почти никакъв опит върху нея, а в квалифиакциите ще видим имена от ранга на Пиер-Юг Ербер, Ришар Гаске, Беноа Пер, Джовани Мпечи Перикар, Милош Раонич, Давид Гофен, Диего Шварцман, Тим Ван Райтховен, Лойд Харис, Зизу Бергс, Лука Пуй, Марк-Андреа Хюслер и Джеймс Дъкуърт.

Любопитното е, че Доминик Тийм изобщо не се е записал за участие на Уимбълдън, а освен това не получи "уайлд кард" за основната схема и така няма да има възможност да се сбогува с публиката в Лондон по време на последната си година в ATP Тура. Припомняме ви, че бившият номер три достигна до едва един осминафинал на "свещената трева" за цялата си кариера.

При дамите България ще бъде представена в пресявките от Гергана Топалова, за която това ще бъде дебют на това ниво, а Григор Димитров и Виктория Томова ще стартират участието си директно от основата схема.

Квалификациите ще стартират на 21-ви юни, а същинският турни на 1-ви юли.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пресявките на Уимбълдън: Адриан Андреев влиза като резерва; Герргана Топалова дебютира Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | доминик тийм | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook