Прецедент: Тенисистка получи 6 наказателни точки заради забавяне в съблекалните

от в 18:36 на 19.07.2022
Мирела Николова

Темата с продължителността на тоалетните паузи между отделните сетове доби популярност през миналата година, когато Стефанос Циципас многократно биваше обвиняван от своите съперници в пресрочване на разрешеното време за престой в съблекалните по време на даден двубой. Въпреки че гъркът не бе санкциониран в нито един от случаите, то изглежда, че съдиите вече подхождат с далеч по-голямо внимание към подобни ходове от страна на състезателите, доказателство за което е ситуацията, на която станахме свидетели на WTA турнира в Палермо през вчерашния ден.

Тъй като двубоят от откриващия кръг между Ана Богдан и Сара Сорибес Тормо се проведе при изключително тежки условия - 32-градусова жега и 85% влажност на въздуха, на двете състезателки им бе позволена по-дълга пауза между втория и третия сет, по време на която те имаха възможност да отидат в съблекалните и да се освежат. Проблемът обаче настъпва поради факта, че никой не е уведомил тенисистките, че по регламент времето за почивка, с което разполагат, е 10 минути.

Богдан пресрочва въпросното време и заради закъснението получава цели шест наказателни точки. При завръщането си на корта тя е посрещната с неприятната новина, че е била санкционирана, поради което изостава с пробив и 30:0 в третата част. Следва избухване от страна на румънката, която се обръща към съдията с думите: "Шегуваш ли се с мен? Наистина ли? Никой не ми каза! В момента, в който ми съобщиха, че е време да се завърна на корта, бързо се облякох и излязох. Това е някаква шега!". 

Впоследствие световната №110 проведе разговор със супервайзърите на надпреварата, но решението на главния арбитър остана непроменено. Освен това Богдан заяви, че нейната съперничка също се е появила на корта по-късно от необходимото, ала не е получила никакво наказание.

В крайна сметка тази случка оказа влияние върху развитието на оставащата част от срещата, тъй като до края на мача румънката допусна още два пробива и предаде двубоя след 6:2 4:6 2:6. След края тя все пак подаде ръка на съдията, като добави: "Не го заслужаваш, но аз ще го направя!".

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Прецедент: Тенисистка получи 6 наказателни точки заради забавяне в съблекалните Мирела Николова
Теми:  
wta | ана богдан | любопитно | палермо

Коментари





Следвайте ни в Facebook