Превю: Цонга на пътя на Надал на Уимбълдън

от в 12:41 на 06.07.2019
В
Схемата на Рафаел Надал на Уимбълдън не става по-лесна. След като отстрани Ник Кирьос във феноменален сблъсък от втория кръг, третият поставен ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга във вълнуващ мач от третия кръг в събота. Вторият поставен Роджър Федерер също ще се появи на централния корт, за да срещне 27-мия поставен Лука Пуй.

,,Имам нов тежък опонент в лицето на Цонга. Всеки мач е тежък. Жребият ми е тежък", сподели Надал. ,,Нямам никакво време за почивка".

Испанецът води в общия баланс на мачовете между двамата с 8-4 победи срещу Цонга, но те не са се изправяли един срещу друг от четири години насам. Тяхното съперничество обаче не е толкова неравностойно, както числата биха определили. Двамата са си поделили последните си шест срещи, като Цонга спечели последният им сблъсък през 2015-та на ,,Мастърса" в Шанхай. Французинът също така надделя и в единствената им среща на трева през 2011-та в Куинс.

Резултат с изображение за nadal tsonga queens

Надал е изпълнен със самочувствие още от Ролан Гарос насам, където той спечели 12-тата си титла в Париж, побеждавайки Тийм. Въпреки че двукратният шампион в Лондон претърпя серия от ранни отпадания на ,,свещената трева" през последните няколко години, той става изключително опасен щом започне да натрупва достатъчно игрова практика на кортовете на ,,The All England Club". От осемте пъти, когато Надал е преминавал през първата седмица на Уимбълдън, той е достигал пет пъти до мача за титлата.

Резултат с изображение за nadal wimbledon

Цонга не е отбелязвал победа над тенисист от топ 10 от Виена 2017-та насам (когато победи Зверев), но се е доближавал все по-близо до това през последните месеци. Той притисна Кей Нишикори в четири сета на Ролан Гарос и бе много близо до това да отстрани Федерер от Хале, където двамата играха решаващ сет. На 34-годишния играч не са му непонятни успехите на Уимбълдън, където той достигна два пъти до полуфиналите (2011-2012), а той все още притежава играта да победи най-добрите в света, когато играе добре.

Резултат с изображение за tsonga wimbledon

Предстои да разберем кой от двамата ще се окаже по-добър днес, като мачът им е втори на централния корт след двубоя между Ашли Барти и Хариет Дарт, които започват в 15:00 часа българско време.

Източник: АТР


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Превю: Цонга на пътя на Надал на Уимбълдън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook