Президентът на ATP: Има твърде много променливи в момента

от в 14:02 на 14.07.2020
Диана Андреева


Президентът на ATP - Андреа Гауденци, заяви, че все още не е сигурен дали ще се проведат надпревари в Азия и Европа по-късно през сезона заради пандемията от COVID-19.

Според Гауденци има „твърде много променливи“, които биха попречили на тези турнири да бъдат проведени по-късно в календара. Турът бе прекратен в началото на март, като се планира той да бъде подновен на 14-ти август с турнир от серията ATP 500 във Вашингтон.

„Нямаме представа как ще се проведат азиатските надпревари и турнирите на закрито в Европа. Не може да бъде предвидено как ще се развие вирусът в бъдеще, има твърде много променливи в момента“, заяви Гауденци пред „Скай Италия“.

На този етап изглежда малко вероятно изобщо да има азиатско турне. Миналата седмица медицицинските експерти в Китай обявиха, че ще отменят всички спортни мероприятия до края на годината, като изключение ще бъде правено само за подготвителни състезания за Зимните Олимпийски игри през 2022 година, чийто домакин е Пекин.



Положението е несигурно и за другите турнири. Засега Nitto ATP финалите са част от календара, но по всичко изглежда, че надпреварата за най-добрите осем на следващото поколение, която се провежда в Милано, няма да се състои.

Още преди месец турнирът в Базел заяви, че събитието няма да се състои, тъй като не се позволява да присъства публика, а това икономически е неизгодно за организаторите.

„В момента имаме много въпроси и твърде малко отговори, защото на много от въпросите е невъзможно да се отговори сега“, допълни Гауденци, бивш №18.

ATP

„За разлика от другите спортове, тенисът е в неизгодно положение заради глобалния си характер. Играчите се придвижват по света постоянно, ходейки от държава в държава или от континент в континент. Футболът и баскетболът могат да измислят много начини, за да проведат своите двубои, но при нас няма как това да се случи.

Отделно правителствата не ни дават никакви индикации за евентуални изключения относно карантината на тенисистите, участвали в дадено събитие. Следващите две седмици ще бъдат решаващи“.

Тенисът се ръководи от 7 различни организации – ATP, WTA, ITF и бордовете на 4-те турнира от Големия шлем. Гауденци заяви, че не смята, че в скоро време ще има обединение между тях, въпреки затоплянето на отношенията.



"Ние, WTA и ITF бяхме в конфликт помежду си в началото на пандемията, всеки вървеше по своя път, но с времето започнахме да работим усилено за общата ни цел. През последните три месеца трябваше да вземем някои решения, които бяха безпрецедентни в историята на тениса. Трябва да бъдем оптимисти, но в същото време и да сме здраво стъпили на земята“.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Президентът на ATP: Има твърде много променливи в момента Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook