Мачове на живо
Приключил
Григор Димитров 6467
Иржи Лехечка 4635
Приключил
Хенри Лааксонен 1463
Данил Медведев 6677

Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти беше избран за член на МОК

от в 16:25 на 12.01.2020
В


Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти беше избран за член на Международния олимпийски комитет. Утвърждаването на номинациите от Асамблеята на МОК в Лозана. Избирането на Хагърти е изключително признание на разрастването на тениса в световен план като част от стратегията за развитие на ITF 2024.

Той става президент през 2015 г. и бе преизбран на позицията през 2019 г. по време на Годишния конгрес на световната тенис централа в Лисабон през месец септември. Хагърти работи усилено с членовете на Борда на директорите, сред които е и президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и заедно с 210-те държави членки и регионални асоциации за изпълнение на основната мисия на ITF, а именно развитие на тениса за бъдещите поколения.

Шефът на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти получи резултат 70 на 4 гласа за избирнето си като член на МОК. Другите двама нови членове на Международния олимпийски комитет са президентът на ФИФА - Джани Инфантино и шефът на Японския олимпийски комитет - Ясухиро Ямашита. Президентът на МОК Томас Бах коментира избора на тримата и им пожела успех в новото начинание. "Честито на тримата ни нови колеги за това, че бяха избрани за членове на Международния олимпийски комитет. Сега МОК ще може да разчита на безценния опит и съветите на тези трима изумителни ръководители".

Източник: bgtennis.bg


Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти беше избран за член на МОК В

Коментари

Следвайте ни в Facebook