Президентът на ITF в София: Купа "Дейвис" и Фед Къп - пети турнир от Шлема

от в 15:55 на 21.03.2017
Мария Петрова

Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти пристигна на посещение в България. Той разкри, че от организацията готвят сериозни промени и ще се опитат да превърнат Купа "Дейвис" и Фед Къп в своеобразни турнири, които да бъдат атрактивни колкото и състезанията от Големия шлем.

"Имахме среща на изпълнителното бюро в Индиън Уелс преди две седмици и там се взе единодушно решение за няколко промени. В Купа "Дейвис" ще препоръчаме да се играе до 3 сета, вместо до 5, и мачовете да се играят в два, а не три дни.

"При Фед Къп смятаме да увеличим Световната група от 8 на 16 отбора. Искаме да направим по-вълнуваща церемонията по теглене на жребия, като я обединим с официалната вечеря и срещата с медиите. Тези неща бяха одобрени. Освен това, говорихме и финалът да бъде в предварително избран град. Получихме добри кандидатури, през май ще продължим да обсъждаме тази идея. Целта ни е Купа "Дейвис" и Фед Къп да се превърнат в "петия" турнир, след 4-те от Големия шлем, и те са бъдат на същото ниво," разкри Хагърти, подчертавайки че 50 години не са правени промени и моментът е подходящ.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Президентът на ITF в София: Купа "Дейвис" и Фед Къп - пети турнир от Шлема Мария Петрова
Теми:  
дейвид хагърти

Коментари





Следвайте ни в Facebook