Президентът на руската тенис федерация: Медведев извади късмет; Григор можеше да го победи

от в 23:39 на 08.07.2024
Калоян Соколов

Шамил Тарпишчев признава, че мачът между Даниил Медведев и Григор Димитров е можел да има съвсем друг изход, ако българинът не се беше контузил в първия сет, което доведе до неговото отказване. Президентът на руската тенс федерация отчете по-силното начало на първата ни ракета и не скри, че според него Медведев е имал сериозна доза късмет, за да продължи към финалната осмица на Уимбълдън.

"Даня имаше късмет, защото Григор стартира изключително добре и го надиграваше. Впоследствие Медведев се върна в резултата, но мачът определено можеше спокойно да завърши и в двете посоки, имайки предвид играта на Димитров.

Изглеждаше, че не е станало нищо сериозно с него. Той дори не падна върху тревата и често казано за пръв път виждам такава контузия от началото на сезона на трева. Мисля, че той просто не можа да пренесе добра тежестта към другия си крак и това по-скоро е моментен физически дискомфорт, отколкото сериозна контузия. Важното е, че Даня спести сили, което е много ценно на този етап от турнирите в Големия шлем, а на Григор мога да пожелая единствено бързо възстановяване" - коментира Терпишчев пред GoTennis.ru

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Президентът на руската тенис федерация: Медведев извади късмет; Григор можеше да го победи Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | даниил медведев | интервюта | уимбълдън | шамил тарпишчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook