При дебюта си на Мастърс: 103-ият в света с паметен рейд към 1/4-финалите в Маями

от в 05:10 на 30.03.2022
Калоян Соколов

Франсиско Серундоло е сред най-постоянните играчи в Чаланджър Тура през последните години и винаги е сред претендентите за титлата на надпреварите от тази категория, когато те се провеждат на червени кортове. Аржентинецът обаче започна да се изявява все по-успешно и на ниво ATP, където показа отлични резултати по време на южноамериканското турне и заслужено се доближи максимално до топ 100. Все пак продължаваше да съществува един сериозен проблем за Серундоло, а именно липсата на спечелени двубои извън клея, говорейки за турнири на най-високото ниво.

Всичко това обаче е вече в миналото, защото аржентинецът осъществи мечтан дебют в основната схема на състезание от сериите "Мастърс" 1000 и заслужено се класира за четвъртфиналите в Маями. Световният номер 103 разочарова сериозно публиката, отстранявайки местния любимец Франсис Тиафо и така си гарантира среща с деветия поставен Яник Синер - 6:7(2) 7:6(3) 6:2.

Двамата играчи се справяха чудесно на собствено подаване, докато не се стигна до осмия гейм, в който американецът пропусна три поредни брейкбола и това изглежда му повлия сериозно, защото впоследствие загуби собственото си подаване. Последва серия от още три пробива, а накрая всичко се реши в тайбрек. Там Тиафо имаше пълно надмощие, което му позволи да се доближи на само сет от класиране към финалната осмица в Маями.

Стилистиката на сблъсъка се промени във втората част, тъй като състезателите повишиха значително нивото си на начален удар. Всъщност всеки от тях имаше само по една възможност за пробив, ала до такъв не се стигна и отново дойде ред за изиграването на дълъг 13-ти гейм. Този път Серундоло показа по-голямата стабилното в него, докато световният номер 31 допусна някои леки грешки и общият резултат беше заслужено изравнен.

Третият сет стартира изключително изненадващо с оглед на досегашното развитие на мача, като южноамериканецът се откъсне с двоен брейк за 3:0. Тогава поставеният играч направи серия от вдъхновяващи отигравания и върна един от пробивите си пасив, но бързо влезе в крайно негативна поредица от удари, която в крайна сметка му коства победата и приказката на аржентинеца в турнира продължи!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
При дебюта си на Мастърс: 103-ият в света с паметен рейд към 1/4-финалите в Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | маями | Обзори | франсис тиафо | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook