При завръщането си в игра: Рууд оцеля срещу двойков специалиаст, намиращ се извън топ 300

от в 09:57 на 28.02.2023
Мартин Петков

Каспър Рууд имаше крайно разочароващо начало на новия сезон, след като допусна поражения в 3 от първите си 5 мача за годината, отпадайки още във втория кръг на Аустрелиън Оупън, което доведе до решението му да си вземе едномесечна почивка от Тура, в която да довърши предсезонната си подготовка. През днешния ден пък норвежецът се завърна на корта за АТР 500 турнира в Акапулко, където още на старта изпита сериозни трудности, като изигра безспорно най-слабия си мач от много време насам, но все пак се справи със съпротивата на световния номер 342 Гидо Андреоци, който е специалист на двойки, след 2 часа и 47 минути игра - 6:4 4:6 7:6(2). С този си изстрадан триумф финалистът от Ролан Гарос и US Open продължава напред към втория етап в надпреварата, където му предстои да срещне друг квалификант в лицето на Таро Даниел.

Аутсайдерът имаше ударно начало на двубоя, след като с играта си изненада скандинавеца и проби дебютното му подаване за мача. Рууд обаче не остана дълго в губещата позиция на корта и скоропостижно навакса пасива си, но поредният спад в представянето му беше експлоатиран по отличен начин от квалификанта, който реализира нов брейк и излезе напред с 4:3. Въпреки предимството си, то Андреоци в старанието си да поддържа темпото на противника допусна серия неточности от нищо непредвещаващи ситуации и световният номер 4 спечели следващите три гейма, за да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част стартира също толкова обещаващо за аржентинеца, който на бърза ръка си осигури пробив аванс, който затвърди след два спасени брейкбола. Усилията на световния номер 342 обаче се оказаха наглед напразни, след като Рууд покачи качеството в ударите си и мълниеносно възстанови паритета, но само за да видим броени минути по-късно поредната криза в представянето му, която имаше решаващо значение за квалификанта, който се поздрави с късен пробив в деветия гейм и обратно на всички очаквания, равенството в отделните сетове беше факт.

Вдъхновен от постигнатото до момента в хода на сблъсъка, Андреоци отмъкна сервиса на фаворита в началото на заключителната трета част, но реакцията от страна на двукратния финалист в Шлема беше на ниво и той оползотвори шанса си за рибрейк. Оттам насетне сервиращите наложиха пълна доминация на корта, която беше напът да намери своя край в 11-ия гейм, когато Рууд трябваше да отразява на два пъти така наречените "скрити мачболи", но въпреки изключително слабото си равнище през днешния ден, изпълнено с купища грешки, оцеля и в последвалия тайбрек беше безмилостен, за да сложи точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
При завръщането си в игра: Рууд оцеля срещу двойков специалиаст, намиращ се извън топ 300 Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | каспър рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook