Пряк конкурент за Торино спря мечтания рейд на Вавринка и очаква Григор на финала в Стокхолм

от в 17:00 на 19.10.2024
Елеонора Александрова

Томи Пол е първият финалист в Стокхолм! Четвъртият поставен в схемата се оказа прекалено силен за Стан Вавринка, който от своя страна се радваше на най-силния си турнир от години насам, след като в миналия си мач отстрани топ поставения Андрей Рубльов и така се превърна в третия най-възрастен 1/2-финалист в историята на ниво ATP.

Американецът сломи съпротивата на трикратния шампион от Шлема, надигравайки го с категоричното 6:3 6:2 за 1 час и 21 минути игрово време. Именно Пол ще е и съперникът на Григор Димитров, при евентуална победа на българина над Талон Грийкспор, а това може да се окаже и пряк спор за 10-тото място в годишната ранглиста, където четвъртият поставен временно изпревари Григор и така битката между двамата за класиране в Торино продължава с пълни сили.

Срещата започна напълно равностойно и всеки един измежду двамата сервираше на много високо ниво, докато не дойде шестия гейм, когато Пол вкара ветерана в поредица от дълги размени, за да поведе с пробив за 4:2.

След това швейцарецът показа характер и бе близо до това да отвърне с рибрейк, ала по-младият му съперник показа достатъчно здрави нерви, спасявайки редица шансове за рибрейк и в крайна сметка се поздрави с успеха в откриващия сет.

Пол продължаваше да лети по корта и в началото на втората част. Втората ракета на САЩ реализира пробив още в първия сервис гейм на съперника, а макар ветеранът да продължаваше да радва зрителите с мощните си уинъри, то представителят на топ 15 играеше далеч по-константен тенис и съумя да удвои аванса си, класирайки се за финала в шведската столица, където е шампион от 2021-ва!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пряк конкурент за Торино спря мечтания рейд на Вавринка и очаква Григор на финала в Стокхолм Елеонора Александрова
Теми:  
atp | григор димитров | Обзори | Стан Вавринка | стокхолм | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook