Приказка без край: Световната №67 подчини шампионката от Уимбълдън и ще спори за медалите!

от в 16:12 на 31.07.2024
Елеонора Александрова

Анна-Каролина Шмиедлова продължава своята приказка в Париж! Световната номер 67 се класира за финалната четворка във френската столица, елиминирайки една от големите фаворитки за медалите, Барбора Крейчикова, с 6:4 6:2 часа за 1 час и 29 минути игрово време. В следващия кръг словачката ще очаква победителката от мача между Марта Костюк и Дона Векич. Любопитното да се отбележи е, че словачката досега имаше само един "мейджър" осминафинал и то постигнат преди цели осем години, а днес тя записа втората си и общо трета победа в кариерата над представителка на топ 10, след като вчера елиминира и Жасмин Паолини.

Още в първите минути на срещата Шмиедлова изненадваше опонентката си с разнообразни удари и не се колебаеше да атакува, когато получи подобна възможност. Аутсайдерката реализира пробив в първия сервис гейм на Крейчикова и ясно показа, че напълно е заслужила мястото си в тази фаза на състезанието.

Деветата поставена обаче постепенно започваше да стабилизира играта си и реализира рибрейк, за да възстанови равенството в резултата при 4:4. Това по ниаккъв начин не повлия на непоставената тенисистка, която се мобилизира максимално бързо и при 5:4 в своя полза, реализира втория си брейк, за да поведе в сетовете.

Световната номер 10 изглеждаше изцяло преобразена в началото на втората част и поведе с пробив още в първия гейм, но и този момент не пречупи ни най-малко борбената словачка.

В следващите минути Шмииедлова изравни силите на корта и възстанови паритета за 3:3. Крейчикова изглеждаше напълно изгубена на корта в този момент, докато аутсайдерката се възползваше от всяка слабост на именитата си съперничка и не загуби нито гейм, повече, за да се превърна в първата претендентка за медалите в Париж, след като днес елиминира тазгодишната шампионка на Уимбълдън, а вчера се справи с нейната подгласничка на "свещената трева"!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Приказка без край: Световната №67 подчини шампионката от Уимбълдън и ще спори за медалите! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | анна-каролина шмиедлова | барбора крейчикова | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook