Приказката на Били Харис: От място извън топ 700 и живот в микробус до 1/4-финалите в Куинс

от в 04:11 на 21.06.2024
Калоян Соколов

Били Харис е безспорната сензация на седмицата. Световният номер 162 се класира за 1/4-финалите на ATP 500 надпреварата в Куинс, оползотворявайки по най-добрия начин своя "уайлд кард" за основната схема, който му беше предоставен от организаторите. Британецът до миналия сезон се намираше извън топ 350 в световната ранглиста и обикаляще турнирите с микробус, за да спести средства. Харис сам е управлявал превозното средство, за да достига до различните градове, в които е участвал по турнирите, а превозното средство е било и неговия подвижен дом на четири колела, като така тенисистът е избягвал разходите за хотели, които тогава са били непосилни за него.

Към момента Били вече не се налага да играе на най-ниското ниво професионални надпревари в Тура и може да се похвали с изкачване от близо 600 места през последните 2 години и половина. Любопитното е, че дебютната титла на Харис е от фючъра в Созопол през 2021-ва, а дебютният му успех на ниво ATP датира от миналогодишния Sofia Open, когато квалификантът детронира действащия шампион Марк-Андреа Хюслер.

Оттогава насам световният номер 162 не беше играл в ATP Тура, но изглежда той е способен да дава най-доброто от себе си, когато се състезава на голямата сцена и през настоящата седмица надви двама първокласни съперници. Местният любимец се справи на старта с един от миналогодишните 1/4-финалисти на Ролан Гарос, а именно Томас Мартин Ечевери (световен номер 32), докато вчера следобед надигра и шампиона от надпреварата в Лион - Джовани Мпечи Перикар.

162-ият в света не даде нито една точка за пробив на своя съперник и го надигра с 6:4 7:5, а този успех ще му позволи да влезе в топ 150 на ранглистата на ATP. Днес Харис ще се опита да поднесе нова сензация, изправяйки се срещу Лоренцо Музети, който отстрани миналогодишния финалист Алекс Де Минор.

Може би някои от вас се питат кой е отговорен за този късен възход на 29-годишния тенисист? Всъщност Били е трениран от своя баща Джоф, който няма абсолютно никакво тенис минало, а всичко това даде нужните причини на Уимбълдън, за да предоставят "уайлд кард" на британеца и той след две седмици ще запише своя дебют в Големия шлем.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Приказката на Били Харис: От място извън топ 700 и живот в микробус до 1/4-финалите в Куинс Калоян Соколов
Теми:  
atp | анализи и истории | били харис | истории и анализи | куинс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook