Приказката на Симон-Антони Иванов в Кайро приключи с отказване във финала

от в 14:20 на 09.05.2021
Петър Томов

Най-успешната седмица в кариерата на Симон-Антони Иванов завърши неприятно за 20-годишния българин. Нашият сънародник записа 7 поредни победи на турнира от категория ITF в египетската столица преди днес в битката за трофея да се откаже при 5:7 0:1 срещу шестия поставен Матеуш Пучинели де Алмейда, младежки шампион по двойки от Ролан Гарос 2019, който загуби само един сет в хода на надпреварата. 

Бразилецът беше по-убедителният от двамата в откриващите минути на срещата и след 17 минути игра Алмейда реализира пробив, след който поведе с 2:1. Иванов обаче направи необходимите подобрения в играта си и отговори със светкавичен рибрейк, а в последвалия пети гейм отрази брейкбол преди да спечели подаването си, благодарение на първите си два аса в мача. Нещата изглеждаха, че отиват към тайбрек когато в маратонския единадесети гейм, продължил близо 15 минути, българинът допусна първата си двойна грешка в срещата и след 4 неуспешни опита да си вземе подаването, допусна да бъде пробит. Алмейда нямаше никакви затруднения на свой сервис и след гейм на нула успя да затвори частта на 5. 

Матеуш реализира пробив още в откриващия гейм на втория сет, който се оказа и последния доигран гейм в цялата среща. При 40-15 в полза на бразилеца във втория гейм в частта, българинът преустанови участието си във финала. Въпреки загубата днес, Иванов може да бъде доволен от представянето си през изминалата седмица, в която последователно елиминира третия, петия и втория поставен в схемата, за да достигне до първия си финал в мъжкия тенис. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката на Симон-Антони Иванов в Кайро приключи с отказване във финала Петър Томов
Теми:  
ITF | Кайро | матеуш пучинели де алмейда | симон-антони иванов

Коментари





Следвайте ни в Facebook