Приказката приключи: Вожняцки бе близо до сензацията, но не прекъсна победната серия на Гоф

от в 00:37 на 04.09.2023
Калоян Соколов

Коко Гоф сложи край на приказката за Каролине Вожняцки на US Open и продължи към 1/4-фииналите на турнира! Бившата номер едно отсъстваше от професионалния през последните три година и половина, като в това време роди две деца, но реши да направи изненадващо завръщане обратно в професионалния тенис и досега то вървеше повече от впечатляващо, след като тя се класира за осминафиналите в Ню Йорк, въпреки че това е едва третият турнира за нея, откакто тя поднови своята кариера.

Днес Каро не беше никак далеч от това да спечели сблъсъка на поколенията с 19-годишната любимка на домакините и дори имаше пробив предника в решителния сет, но тийнейджърката се мобилизира навреме, за да се наложи с финалното 6:3 3:6 6:1 и във финалната осмица ще се изправи срещу една измежду Йелена Остапенко и световната номер едно Ига Швьонтек, която победи преди две седмици в Синсинати.

Бившата номер едно влезе далеч по-добре в мача и напомни за най-добрите си години, тъй като заигра абсолютно безпогрешно, докато Гоф видимо беше напрегната от ролята си на абсолютна фаворитка и допускаше сериозно количество непредизвикани грешки, което позволи на датчанката да поведе с 2:0 гейма.

Шампионката от Синсинати обаче се окопити доста бързо и можехме да видим колко по-мощно летят нейните удари спрямо тези на Вожняцки. Местната любимка доминираше разигравания с помощта на своя любим бекхенд и загуби само един от следващите седем гейма, с което си гарантира спечелването на откриващия сет.

33-годишната ветеранка далеч не се беше отказала и всъщност играеше изключително стабилно в началните минути на втората част.

Скандинавката разбра, че ще трябва да вдигне темпото, ако иска да има шанс и можехме вече често да я видим как пласира завършващи удари от своя форхенд.

Световната номер 6 пък сякаш доброволно инициативата и това се отрази на събитията на корта, защото тя трябваше да спасява брейкболи във всяко едно свое подаване и логично се пропука в осмия гейм, а бившата финалистка в турнира не трепна, сервирайки за сета и изравни общия резултат.

Решителната част стартира по мечтан начин за бившата шампионка от Аустрелиън Оупън, която веднага осъществи пробив и изглеждаше, че сензацията изобщо не е далеч.

Тогава Гоф реши да промени тактиката и предпочете да се задържа по-дълго в разиграванията. Тази тактика даде резултат, тъй като определено участващата с "уайлд кард" тенисистка загуби сериозен запас от физическите си сили и в крайна сметка всички останали геймове бяха спечелени от американката, чието превъзходство беше безспорно в последния половин час от сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Приказката приключи: Вожняцки бе близо до сензацията, но не прекъсна победната серия на Гоф Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | каролине вожняцки | коко гоф | кори гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook