Приказката приключи: Публиката на Ролан Гарос си взе сбогом и с Жил Симон

от в 18:59 на 28.05.2022
Калоян Соколов

Наскоро Жил Симон обяви, че ще прекрати кариерата си в края на сезона. 37-годишният ветеран изпадна от топ 100 в ранглистата и допускаше тежки поражения дори в Чаланджър Тура. Това означаваше, че французинът ще изиграе своя последен Ролан Гарос по време на тазгодишното издание на турнира, както стори и Жо-Вилфред Цонга, ала никой не му даваше особени шансове да направи нещо значимо, имайки предвид седемте му поредни поражения по-рано през годината.

Симон обаче доказа, че все още е способен да продуцира първокласен тенис и постигна изключително изненадващ успех на старта срещу 16-тия поставен Пабло Кареньо Буста, а впоследствие надигра и Стийв Джонсън. Това позовли на местния любимец днес да премери сили със стария си познайник Марин Чилич, когото беше надигравал цели 6 пъти от общо седем опита. Все пак моментната форма на хърватина взех връх и той се наложи над уморения си съперник с разгромното 6:0 6:2 6:2, а в осминафиналите го очаква сблъсък със световния номер две Даниил Медведев.

Мощта на Чилич взе превес в началните минути и станахме свидетели на истинско тенис показно от по-високоранкирания играч. 20-ият поставен завършваше с лекота твърде пасивните удари на французина, които се приземяваха плитко в полето на опонента и за бившият шампион от Шлема не представляваше проблем да пласира високо количество завършващи удари, което съвсем скоро го отведе до спечелването на откриващата част.

Серията на балканеца се увеличи до 8 поредни гейма, когато най-после ветеранът се разписа в резултата. Последва обаче моментален рибрейк на нула и скоро фаворитът имаше преднина от 5:1. Тогава световният номер 158 най-после загатна за истинските си способности, достигайки до някои наглед невъзможни топки и намали изоставането си до 3:5, ала нямаше сили да сътвори някакъв по-сериозен обрат.

Тежките предходни двубои пък определено започнаха да натежават за Симон, чието придвижване по корта се вложи значително в третия сет. Местният любимец накуцваше сериозно, докато Чилич можеше просто да насочва спокойно топката по ъглите на корта, изстисквайки и последните останали сили на опонента си. Все пак французинът не спря да се бори, само че нямаше нужните аргументи за победа през днешния ден и беше изпратен с бурни овации от феновете, след като изигра последния си мач в кариерата на Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката приключи: Публиката на Ролан Гарос си взе сбогом и с Жил Симон Калоян Соколов
Теми:  
atp | жил симон | марин чилич | Обзори | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook