Приказката приключи: Стивънс подчини екзекуторката на миналогодишната шампионка!

от в 20:14 на 27.05.2022
Мартин Петков

Слоун Стивънс има ужасяващ клей сезон зад гърба си, по време на който инкасира загуба във всеки от четирите си двубоя, но от старта на Ролан Гарос виждаме другото ѝ лице, като бившата финалистка от турнира спечели чрез обрати откриващите си мачове. Победите отведоха американката до третия кръг, където срещна местната любимка Диян Пари, която по-рано в хода на надпреварата отстрани шампионката Барбора Крейчикова.

Бившата номер 3 изпълни по блестящ начин тактическия си план, като предостави инициативата на тийнейджърката, която допусна огромен брой неточности и това се оказа пагубно за срещата ѝ, след като Стивънс триуфмира с 6:2 6:3. В осминафиналите за световната номер 64 предстои да се изправи срещу Виктория Азаренка.

Американката още в началните минути на мача оказа сериозен натиск върху подаването на домакинската представителка и се поздрави с ранен пробив аванс. Впоследствие бившата трета ракета на света наложи своето темпо и стигна до втори брейк, с който предизвика поредица от пробиви, от която излезе в печеливша позиция, като минути по-късно записа дебютния сет на сметката си.

Наказателната акция на шампионката от Шлема продължи на старта на втората част, като подпомогната от грешките на Пари си осигури брейк, доближавайки се максимално до победата. Бившата финалистка посрещна брейкбол в средата на сета, но с умела защита го отрази, като още в идното подаване удвои предимството си с втори пробив, за да поведе с 5:1. Американката останала само на гейм от крайния успех покачи оборотите при сервис на домакинската представителка, като всичко изглеждаше предрешено, ала от нищото станахме свидетели на неочаквана пауза породена от проблем при зрител на трибуните и след спасен мачбол световната номер 97 оцеля. Стивънс мигновено допусна спад и инкасира връщане на единия пробив, но впоследствие отговори подобаващо, като оползотвори четвъртия си мачбол, за да се поздрави с победата в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката приключи: Стивънс подчини екзекуторката на миналогодишната шампионка! Мартин Петков
Теми:  
wta | диян пари | ролан гарос | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook