Приказката продължава: 18-годишният Фис се разправи с още един бивш член на топ 10

от в 22:01 на 08.02.2023
Калоян Соколов

18-годишният Артур Фис записа впечатляваща дебютна победа в ATP Тура, след като отстрани Ришар Гаске на старта в Монпелие. Ветеранът е трикратен шампион в надпреварата и беше сочен за абсолютен фаворит, тъй като съвсем наскоро спечели титлата в Окланд, но 163-ият не даде никакви шансове на бившия номер седем, а днес взе скалпа на още един някогашен представител на топ 10, надигравайки Роберто Баутиста Агут с убедителното 6:3 6:4 и си проправи път към четвъртфиналите, където го очаква сблъсък с един измежду Куентен Алис и Алехандро Давидович Фокина.

Началото на мача беше изключително необичайно, тъй като станахме свидетели на цели четири поредни пробива. Най-после французинът сложи край на това същинско безумие и задържа за пръв път подаването си, което му даде сериозно психологическо предимство и той стигна до пореден брейк в началния удар на четвъртия поставен. Световният номер 24 пък не приличаше на себе си, допускайки множество нетипични за него неточности и съвсем скоро аутсайдерът вече имаше преднина в отделните сетове.

Фис продължи да действа много вдъхновено и упражняваше постоянен натиск върху бекхенда на съперника, а испанецът често се пропукваше от по-слабата си страна и за пореден път загуби сервиса си. Тийнейджърът по никакъв начин не се притесни от възможността да постигне най-значимия триумф в кариерата си и задържа преднината си до последно, за да сложи край на участието на бившата девета ракета на света в Монпелие.

<


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката продължава: 18-годишният Фис се разправи с още един бивш член на топ 10 Калоян Соколов
Теми:  
atp | артур фис | Монпелие | обзор | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook