Приказката продължава: 22-годишната местна сензация Бу шокира и Рубльов за 1/2-финал в Пекин!

от в 17:23 на 30.09.2024
Елеонора Александрова

Бу Юнчаокете продължава своята тенис приказка в Пекин. След като в миналия кръг той елиминира бронзовия медалист Лоренцо Музети, то днес той записа първата си победа над представител на топ 10 - Андрей Рубльов, след като преди това беш надиграл бронзовия медалист от Париж - Лоренцо Музети. Китаецът зарадва публиката с висококачествен тенис срещу шестия в световната ранглиста и го победи в два сета - 7:5 6:4 за 1 час и 25 минути игрово време.

Историята на Юнчаокете е повече от впечатляваща, тъй като в началото на годината той бе извън първите 200 и по нищо не изглеждаше, че ще постгне подобен скоростен скок в класацията на ATP, тъй като допреди две седмици имаше една единствена победа на ниво ATP, а днес той се класира за втория си ATP полуфинал, след като миналата седмица го направи Ханджоу. Утре световният номер 96 ще се изправи срещу световния номер Яник Синер в битка за финала.

Срещата започна обещаващо за руснака, който можеше да пробие още във втория втория гейм, но азиатецът се спаси с помощта на отлични форхенди. Последваха минути, в които двамата тенисисти бързо печелеха своите подавания, докато не дойде шестият гейм, когато пред Рубльов се отвори втора възможност да поведе в резултата, ала и този път местният любимец се спаси с отлична игра в защитата.

Китаецът продължаваше да играе с все по-голяма увереност и резултатът бе налице - той реализира пробив в единадесетия гейм, а сервисът му бе достатъчно солиден, за да затвори първия сет в своя полза.

Юнчаокете продължаваше да лети по корта и дори повиши интензитета си на игра, за да поведе с брейк още в третия гейм. Четвъртият поставен в схемата не бе готов да отстъпи лесно на съперника си и започна да играе по-атакуващ тенис, в резултат на което имаше няколко възможности за пробив в следващите геймове, но аутсайдерът показа хладнокръвие и съумя да запази аванса си до самия край, за да запише най-голямата победа в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Приказката продължава: 22-годишната местна сензация Бу шокира и Рубльов за 1/2-финал в Пекин! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | андрей рубльов | бу юнчаокете | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook