Приказката продължава: Блестящ Андреев ще играе на първи Чаланджър 1/2-финал!

от в 18:06 на 14.01.2022
Мирела Николова

Адриан Андреев продължава да впечатлява с феноменалната си игра през настоящата седмица на Чаланджъра във Форли и утре ще спори за място на финала в италианския град. Това стана факт, след като през днешния ден Ади се пребори за победата на четвъртфиналите, надделявайки над Еван Фурнес със 7:6(6) 4:6 6:3 в близо тричасова битка. По този начин софиянецът си осигури участие в полуфиналите на надпреварата, като това ще бъде и негов дебют в този етап на турнир от подобна категория, като утре го очаква двубой с победителя иземжду Пол Джъб и Джей Кларк.

В откриващата част българинът имаше отчетливо предимство на противников сервис и успяваше да се добере до възможност за пробив в почти всяко подаване на Фурнес. Макар французинът да бе поставен под постоянно напрежение, той не се пропука и именно в най-сюблимните моменти изваждаше на показ най-доброто от играта си, за да се измъкне от затруднените ситуации. Паритетът в резултата остана непокътнат до 4:4, преди да се случи неизбежното, а именно пробив на нула в актива на Адриан за 5:4. Той обаче далеч не беше решаващ за изхода на сета, тъй като последваха още 3 поредни загубени подавания, което означаваше, че развръзката предстои да дойде в тайбрек. 

Там грешките от ракетата на българина валяха една след друга и съвсем скоро Фурнес се откъсна напред със солиден аванс от два минибрейка и 5:0 точки. Той дори получи четири поредни сетбола, но те отидоха в историята, след като Ади демонстрира забележителна психическа устойчивост и след няколко отлично проведени офанзиви не само че неутрализира опасностите, но и съумя на свой ред да достигне до точка за спечелване на сета, която бе незабавно материализирана след грешка от ретур на френския представител.

Втората част също започна с проблеми от сервис за Фурнес, но и този път той показа характер и не позволи ранен пробив. С течение на времето началният му удар се стабилизира и за сънародника ни ставаше все по-трудно да печели бързи точки на противников сервис. Подемът в играта на французина се отрази и на представянето му при посрещане, като ретурите му увеличиха своята дълбочина и така 289-ият в света съумя да реализира пробив, който впоследствие се оказа достатъчен, за да вкара срещата в решителен сет. 

Там и двамата тенисисти успяха да извлекат най-доброто от началния си удар досега и не изпитваха никакви затруднения в това да печелят подаванията си. Ключовият момент дойде в осмия гейм, когато Ади изчака правилния момент и усетил напрежението у противника, вдигна значително оборотите и благодарение на отличната си игра в атака за пореден път, осъществи важен пробив, осигурил му възможност да подава за крайния успех. Заставайки на сервис линията, Андреев бе изключително категоричен и подпечата мястото си на полуфиналите с безкомпромисен ас!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката продължава: Блестящ Андреев ще играе на първи Чаланджър 1/2-финал! Мирела Николова
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | форли | чаланджър форли | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook