Приказката продължава! Блестящ Григор пребори и Хуркач и е на 1/2-финал в ИУ!

от в 01:11 на 15.10.2021
Мирела Николова

Григор Димитров продължава да впечатлява с великолепната си игра на Мастърса в Индиън Уелс и вече е част от финалната четворка в Калифорния! След като през вчерашния ден първата ни ракета сложи край на серията от 14 поредни победи на Даниил Медведев след зрелищен обрат, днес най-добрият ни тенисист отново показа борбения си дух и навакса сет пасив срещу световния №12 Хуберт Хуркач, за да се поздрави с крайната победа, дошла след 3:6 6:4 7:6(2). Тази победа бе под номер 100 за Гришо на турнири от сериите Мастърс 1000, като същевременно му осигури билет за полуфиналната фаза на надпреварата, където го очаква сблъсък с Камерън Нори.

Едно от основните оръжия на поляка още от откриващата част беше неговият начален удар, който от самото начало на срещата работеше безотказно, а директните точки от сервис също не липсваха. Първоначално двамата състезатели избягваха да предприемат рискове и резултатът вървеше гейм за гейм до 4:3. Тогава обаче сервисът на нашето момче се пропука, а няколко непредизвикани неточности, в съчетание с 2 двойни грешки, наклониха везните в полза на Хуркач, и той бе първият, достигнал до брейкболи. Макар Гришо да успя да спаси първите 2 възможности за пробив, то при третия си шанс след добра контраофанзива световният №12 реализира късен брейк. Доближил се само на гейм от успеха в частта, Хуберт бе безупречен от сервис линията и съвсем скоро записа този равностоен сет на своята сметка.

Българинът не показа никакви признаци на разочарование от неуспешната развръзка на предходната част, а даже напротив - той започна да играе все по-агресивно и серия от прекрасни атаки му го изведоха до първия му брейк в двубоя за 2:0. За наше съжаление, полякът незабавно се мобилизира и демонстрирайки чудеса в защита, съумя веднага да стопи пробива преднина на Димитров. В прословутия седми гейм полякът значително повиши нивото си и се сдоби с 2 поредни брейкбола. Родният ни представител обаче не остана по-назад и веднага стабилизира представянето си, не допускайки нито един от шансовете да бъде материализиран. 

Хуркач демонстрираше страхотно ниво на сервис дотук в мача, ала Григор дочака своя момент при 5:4, за да нанесе решителния си удар. Полякът продължи да разчита до голяма степен на подаването си, което неведнъж му спести главоболия, но родният ни представител бе устремен към успеха и на няколко пъти парира атаките на противника към мрежата с великолепни минаващи удари от форхенд по диагонала, за да се добере до сетбол. Последва изключително продължително разиграване, в което и двамата тенисисти играеха предпазливо, преди един от сечените бекхенди на хасковлията да закачи мрежата и да се приземи по неспасяем начин в половината на осмия поставен. Така, с търпение и намигване от съдбата, нашето момче възвърна паритета в отделните части.

Двамата играчи сякаш бяха запазили най-доброто за третия сет, в чието начало видяхме изобилие от изключително вълнуващи и оспорвани разигравания. Представителят на Полша постави под напрежение второто подаване на Гришо в частта, достигайки до 40:15 след феноменална точка, преливаща от технични изпълнения. Отговорът на Mr. Hot Shot не закъсня и той блесна с нереално воле, което изравни точките в гейма. Макар че нашият сънародник видимо бе изморен от километража, който трябваше да навърти през последните минути, той не се предаде и се пребори за сервис гейма си, оттегляйки се на почивка при 2:1 без пробиви.

Играта на бившия №3 се намираше в страхотен подем и той наподобяваше истинска стена на корта, демонстрирайки брилянтна защита. Усилията му се отплатиха и след отлично конструирани точки най-добрият ни тенисист осъществи брейк в шестия гейм, който впоследствие консолидира, за да се откъсне напред с аванс от 5:2. Сервирайки за победата, хасковлията почувства напрежение и допусна няколко непредизвикани грешки, които му костваха инкасиране на пробив в най-неподходящия момент. Въпреки неприятното стечение на обстоятелствата нашето момче не се обезкуражи и запази високото си ниво, което бе ключът към спечелването на последвалия тайбрек, който го класира за неговия първи Мастърс полуфинал от 2019-а година насам! 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Приказката продължава! Блестящ Григор пребори и Хуркач и е на 1/2-финал в ИУ! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | индиън уелс | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook