Приказката продължава: Чорич спря нов играч от топ 10 и е 1/2-финалист в Синсинати!

от в 03:46 на 20.08.2022
Мартин Петков

Борна Чорич напомня за славните дни в кариерата си и се радва на същински тенис ренесанс през тази седмица на Мастърса в Синсинати, където постигна знаменит успех над Рафаел Надал във втория кръг на надпреварата и поведе 22-кратния шампион от Шлема с 3:2 победи в съперничеството им. Ако си позволим обаче да върнем лентата назад, то ще видим редица контузии, които извадиха някогашния номер 12 извън кортовете за период от една година, а от завръщането си насам хърватинът просто не беше същият човек и инкасира куп поражения на състезания от сериите "Чаланджър".

Балканецът несъмнено изстрада много, преди съдбата да му се усмихне в хода на тази седмица и той прави невероятен рейд в щата Охайо, започнал от гореспоменатия успех срещу Матадора, като в момента изглежда повече от устремен към това да ознаменува завръщането си с дебютна за колекцията си титла от категория "Мастърс 1000". Чорич през днешния ден във фазата на четвъртфиналите записа поредната си знакова победа, след като демонстрира съвършен тенис изчистен от неточности, за да надвие един от най-силните състезатели за сезона в лицето на Феликс Оже-Алиасим след час и 40 минути на корта - 6:4 6:4. С успеха си световният номер 152 се класира за полуфинал и единствено победителят измежду Камерън Нори и тийнейджъра Карлос Алкарас го дели от място в мача за титлата.

Хърватинът прие крайно дефанзивна роля още от дебютните минути на двубоя, като застанал над четири метра зад основната линия, връщаше всички топки в очертанията на корта и предизвика грешки в атакуващия стил на канадеца, за да се поздрави с ранен пробив аванс - 3:1. Впоследствие Чорич разви още повече играта си и започна да излиза в близост до мрежата, затруднявайки допълнително Оже, което му донесе нова поредица от брейкболи, при чиято реализация се провали, ала това не му попречи посредством безупречно представяне на начален удар да триумфира в откриващия сет.

Във втората част бяхме близо на два пъти да видим бърз развой на събитията, след като балканецът непрестанно притискаше с дълбоко пласирани форхенди световния номер 9, но канадецът не се пречупи и оцеля, отразявайки серия брейкболи. Контролът върху случващото се на Чорич обаче придоби нови граници в седмия гейм, когато световният победилият Рафаел Надал тенисист извади най-доброто от играта си на показ, поради което неточностите от ракетата на Оже не закъсняха, за да видим пробив с решаващо значение в актива на световния номер 152, който не посрещна нито един брейкбол в хода на целия сблъсък и закономерно се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката продължава: Чорич спря нов играч от топ 10 и е 1/2-финалист в Синсинати! Мартин Петков
Теми:  
atp | борна чорич | мастърс 1000 | синсинати | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook