Приказката продължава: Табийо преодоля другата изненада на турнира и е 1/2-финалист в Рим!

от в 17:26 на 15.05.2024
Калоян Соколов

Алехандро Табийо е първият 1/2-финалист на Мастърса в Рим. Това може да звучи като огромна изненада, но определено не е такава с оглед на изключителната форма, в която се намира чилийския тенисист, който през миналата седмица спечели титлата на Чаланджъра в Екс-Ан-Прованс, а в последните дни записа победи над играчи като от ранга на Карен Хачанов и самия световен номер едно Новак Джокович.

Днес пък Табийо показа, че е също толкова силен психически, дори когато е в ролята на фаворит и се справи със съпротивата на другата голяма изненада в турнира, а именно китаеца Жижен Жанг - 6:3 6:4 за 1 час и 24 минути игрово време. По този начин левичарят ще си осигури влизане в топ 25 от идния понеделик и със сигурност ще бъде поставен на Ролан Гарос, а в място за финала го очаква битка с един измежду Александър Зверев и Тейлър Фриц.

Срещата започна с тотална доминация на сервиращите и не видяхме нито спечелена точка за посрещачите през първите три гейма. Табийо обаче бързо се приспособи към мощния нчален удар на Жанг и започна все по-често влизаше в разигравания, където контролираше напълно нещата и често матираше съперника си с успешни къси топки. Всичко това позволи на южноамериканеца да направи пробив, с който поведе с 4:2 и макар световният номер 56 да имаше шанс за рибрейк в последния възможен момент, то до изненада не се стигна и 29-ият поставен затвори сета в своя полза.

Втората част стартира по мечтан начин за Табийо, тъй като азиатецът прекали в опитите си да бъде агресивен и влезе в серия от грешки, която позволи на чилиеца да пробие още в първия гейм. Оттам насетне левичарят беше абсолютно безпогрешен на собствен сервис, което напълно се отнасяше и за неговия съперник, но размяната на спечелени сервис геймове, категорично работеше в полза на по-високоранкирания играч и той се поздрави с крайната победа, превръщайки се в първия чилиец на 1/2-финал в "Мастърс" сериите през последните 15 години.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Приказката продължава: Табийо преодоля другата изненада на турнира и е 1/2-финалист в Рим! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро табийо | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook