Приказката продължава: Вожняцки срази бивша финалистка от Шлема и е в топ 16 на US Open

от в 23:44 на 01.09.2023
Мирела Николова

Каролин Вожняцки не спира да впечатлява с изявите си след своето завръщане на корта и след като в миналия кръг на US Open сломи Петра Квитова, днес датчанката записа трети пореден успех, този път надвивайки финалистката от Аустрелиън Оупън 2021-ва Дженифър Брейди. Бившата №1 загуби откриващата част, но за пореден път засвидетелства борбен дух и осъществи обрат, за да затвори двубоя в своя полза след 4:6 6:3 6:1. Така тя намери място сред осминафиналистките в турнира, където ѝ предстои сблъсък срещу Елизе Мертенс или световната №6 Коко Гоф.

В дебютния сет скандинавката опитваше да налага офанзивния си стил на игра, но американката често успяваше да парира атаките на съперничката си и на свой ред да поеме инициативата. В хода на частта всяка от тенисистките имаше възможности да поведе в резултата, от които обаче не се възползва и така равенството се запази до 4:4. Тогава обаче Брейди увеличи дължината в ударите си и започна да предизвиква неточности от ракетата на Вожняцки, която предаде подаването си на нула, а с това и откриващия сет.

Местната фаворитка продължи да контролира събитията и във втората част, като бързо се откъсна с пробив и 2:0. Съвсем скоро обаче Вожняцки се мобилизира и пласира серия от отлични ретури, благодарение на които осъществи светкавичен рибрейк и възвърна паритета. Датчанката повишаваше интензитета в играта си с всяка следваща минута и не след дълго установи пълна доминация на корта. Така тя влезе в серия от четири поредни спечелени гейма, които ѝ помогнаха да изравни отделните части.

 В решителния трети сет бившата №1 показа най-доброто си лице, тъй като значително изостри играта си и сведе неточностите си до абсолютния минимум. Тя превъзхождаше Брейди по всеки един показател, което съвсем скоро я изведе до два пробива и аванс от 5:0. Американката изглеждаше безсилна да спре устрема на Вожняцки, която до края на мача загуби още едва един-единствен гейм и се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката продължава: Вожняцки срази бивша финалистка от Шлема и е в топ 16 на US Open Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | каролина вожняцки | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook