Приказката за 19-годишния Дрейпър продължава, "Демона" очаква Чилич

от в 20:07 на 16.06.2021
Тея Кръстева

Участващият с уайлдкард на Queen's Club Championships - 19-годишният Джак Дрейпър, продължава да впечатлява, след като във вторник спечели първия си ATP мач срещу Яник Синер, а днес вече се класира за четвъртфиналите на турнира в Лондон. Британецът записа победа над световния номер 39 Александър Бублик след оспорвана среща и реултат 7:6(5) 7:6(0).

Откриващият сет бе изключително равностоен, като дори никой от тенисистите не позволи на съперника си да достигне до точка за пробив. Логично изходът от частта трябваше да се реши в тайбрек, където 19-годишният Дрейпър успя да си извоюва ключово предимство в последния възможен момент и да открадне първия сет след 7:5.

Оттам нататък обаче Бублик пое инициативата и дори си осигури възможността да сервира за изпращане на двубоя в трети сет. Младокът не се бе предал и успя да възстанови паритета в отделните геймове, което означаваше само едно - втори тайбрек. Там 19-годишният Джак Дрейпър просто изигра най-добрия си тенис, не отпускайки нито точка повече на своя по-опитен опонент - 7:0. По този начин участващият с уайлдкард британец ще се изправи срещу сънародника си Камерън Нори в спор за място на полуфиналите.

В друг мач от днешната програма световният номер 22 Алекс де Минор записа двусетова победа над сънародника си Джон Милман с 6:1 6:3. "Демона" има 3 спечелени двубоя от общо толкова изиграни срещи срещу 32-годишния австралиец. На четвъртфиналите де Минор ще се изправи срещу бившия световен номер 3 Марин Чилич, който през миналата седмица вдигна титлата на турнира в Щутгарт.

В откриващия сет младокът бе повече от безупречен, позволявайки на съперника си да спечели един-еиднствен гейм - 6:1. Джон Милъмн пренеса разрухата в играта си и във втората част на двубоя, изоставайки с 4:1. 32-годишният австралиец обаче намери ритъма си, а с това успя да върне и пробива - 4:3. Създалата се ситуация по никакъв начин не позволи по-младия му съперник, който отново успя да се откъсне в резултата и не след дълго световният номер 22 Алекс де Минор можеше да ликува с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката за 19-годишния Дрейпър продължава, "Демона" очаква Чилич Тея Кръстева
Теми:  
алекс де минор

Коментари





Следвайте ни в Facebook