Приказката за Контавейт продължава: Една победа я дели от трофея в Гуадалахара

от в 09:38 на 17.11.2021
Диана Андреева

Анет Контавейт впечатлява тенис обществото с резултатите си през последните месеци. Тенисистката от Естония разполага на сметката си с общо 31 победи от 34 двубоя, а през този звезден период от своята кариера тя надигра голям брой топ състезателки. Тази вечер в нейна "жертва" се превърна световната номер шест Мария Сакари, като в спор за място в заключителния етап на WTA Finals 2021 Контавейт надделя с 6:1 3:6 6:3 и се класира за най-големия финал в своята професионална кариера. В спор за трофея в Гуадалахара Анет ще премери сили с Гарбинье Мугуруса, с която се срещнаха в груповата фаза през миналата седмица, а победата тогава отиде на сметката на испанката. 

Контавейт излъчваше увереност на корта и още от началните минути бе значително по-инициативната от двете. Гъркинята играеше изключително предпазливо, без никаква острота в ударите си, и това бе лесно експлоатирано от Анет, която не пропускаше възможност да ускори топката и да поема контрола в разиграванията. Резултатът съвсем мигновено бе налице, защото още в откриващото подаване на опонентката си, Контавейт реализира пробив за 2:0. Доминацията на Контавейт се запази и в остатъка от сета, като тя дори удвои аванса си, за да може да сложи край на частта с 6:1 в своя полза. 

След почивката Сакари се завърна сякаш с нови сили на корта, а промяната в тактиката й бе видима. Гъркинята все по-често се стремеше към агресивни отгирванаия и излизания към мрежата, което и се оказа печелившата стратегия. Въпреки ниската си успеваемост на първи сервис, Сакари удържа на натиска от страна на своята опонентка и не допусна да бъде пробита, ами на свой ред реализира брейк за 5:3, осигурил й и спечелването на сета. 

Вторана финалистка на тазгодишното издание на WTA Finals щеше да бъде определена спрямо развоя на третия сет. Сакари продължи да поддържа инициативата в ръцете си и поведе с пробив за 3:2 след серия от феноменални отигравания, ала отговорът на нейната опонентка не закъсня. Контавейт за пореден рът доказа, че не престава да се бори за успеха до последната точка. Световната номер осем не само, че възвърна паритета в геймовете, но и на свой ход реализира още един брейк и без нито капка колебание повече сложи край на срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката за Контавейт продължава: Една победа я дели от трофея в Гуадалахара Диана Андреева
Теми:  
wta | wta finals guadalajara | анет контавейт | мария сакари

Коментари





Следвайте ни в Facebook