Приказката за по-големия брат Черундоло продължава, ще спори с Шварцман за трофея

от в 21:33 на 06.03.2021
Владислав Риждов

След като преди седмица Хуан Мануел Черундоло спечели титлата в Кордоба, тръгвайки от квалификациите на турнира, изглежда, че тази седмица принадлежи на неговия по-голям брат - Франсиско. Франсиско е само на победа от това да повтори невероятната седмица, която неговият брат направи. В полуфиналния си мач днес 22-годишният аржентинец постигна трисетова победа срещу Алберт Рамос-Виньолас и след 7:6(5) 3:6 6:2, ще спори за трофея срещу друг аржентинец - Диего Шварцман.

Мачът започна добре за Черундоло, който на два пъти повеждаше с пробиви, но не успяваше да затвърди изградения аванс и в крайна сметка изхода от сета трябваше да се реши след тайбрек. В него и двамата си размениха по няколко минипробива, преди Черундоло да поведе със 6:4, а впоследствие да затвори частта след 7:5 точки.

Втория сет вървеше изключително равностойно почти до самият му край, като нито един от двамата не стигаше до сериозни възможности за брейк. Рамос-Виньолас търпеливо изчака момента си и в осмия гейм на сета измъкна сервиса на противника си, повеждайки с 5:3. Последва труден сервис гейм за испанеца, но той съумя да го спечели, а с това изравни и сетовете.

Решаващият сет започна под контрола на намиращият се под №137 аржентинец. Той бързо дръпна в резултата с 3:0, но Рамос-Виньолас показа характер и не след дълго си върна брейка пасив. Сервирайки за изравняването обаче последва спад в играта на испанеца и той отново предаде сервиса си. Черундоло този път не позволи отпускане и показа категорична игра в следващите два гейма от мача, класирайки се заслужено за първия си финал на ниво АТП.

>

Във втория полуфинал липсваше каквато и да е интрига. Диего Шварцман не остави шансове на Миомир Кецманович и след 6:0 6:4, се класира за финала за втори път в кариерата си, след като го направи и през 2019 година. 

Мачът започна страхотно за поставеният под №1 в схемата. Диего показа солиден тенис и не даде дори гейм на съперника си в първата част. Кецманович успя да спечели само четири точки при сервис на аржентинеца в хода на сета и така и не успя да окаже каквато и да е съпротива. В началото на втория сет младият сърбин поизравни силите, но в петия гейм Шварцман реализира брейк, който се окзаз достатъчен за комфортната победа на световния №9.<

>


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Приказката за по-големия брат Черундоло продължава, ще спори с Шварцман за трофея Владислав Риждов
Теми:  
атп буенос айрес

Коментари





Следвайте ни в Facebook