Приказката за Попирин продължава, достигна първи финал в кариерата си

от в 11:10 на 27.02.2021
Петър Томов

Световният №114 Алексей Попирин достигна до първия си финал на ниво ATP след победа с 7:6(5) 7:6(2) над поставения под №3 в схемата Марин Чилич в полуфиналната фаза на турнира в Сингапур. Мачът бе оспорван до последния момент, но младостта в крайна сметка надделя над опита и 21-годишният австралиец се поздрави с крайния успех.

Първият сет бе решен от тайбрек, в който паритетът се запази до 4-4. Тогава Попирин реализира минипробив, а впоследствие достигна до два сетбола, които му бяха предостатъчни и той успя да затвори частта след час игра. 

С насъбраната от спечеления сет инерция, Попирин достигна до 0-40 в първото подаване на хърватина във втория сет. Чилич обаче показа характер и успя да отрази 5 брейкбола преди да спечели този маратонен гейм. В крайна сметка отново се стигна до тайбрек, в който австралиецът поведе с 5-0 и не изпусна нещата от свой контрол до края, за да се поздрави с крайния успех. 

С тази си победа Попирин си гарантира завръщане в Топ 100, а на финала ще очаква победителя от сблъсъка между Раду Албот и Александър Бублик. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката за Попирин продължава, достигна първи финал в кариерата си Петър Томов
Теми:  
алексей попирин | марин чилич | сингапур

Коментари





Следвайте ни в Facebook