Приказката за Самсонова в Берлин завърши с дебютна титла след обрат над Бенчич!

от в 18:30 на 20.06.2021
Петър Томов

Световната №106 Людмила Самсонова стартира участието си на турнира от категория WTA 500 в Берлин от квалификациите, но 8 дни след първата си среща в немската столица тя може да се похвали с първата си титла в женския тенис! Рускинята осъществи обрат във финала на надпреварата срещу Белинда Бенчич и след 1:6 6:1 6:3 в отделните части, тя не само записа най-голямата победа в кариерата си, но и ще отбележи скок с повече от 40 места в световната ранглиста при следващото й обновяване, където вече ще фигурира под №63. 

Първата част премина изцяло под диктовката на швейцарката, която в рамките на откриващите 20 минути успя да поведе с 5:0! Самсонова успя да се отбележи, спечелвайки подаването си за 5:1, но нямаше възможност за нещо повече в откриващия сет, който след само 29 минути игра отиде на сметката на Бенчич.

Втората част беше огледална на първата, но с разменени роли. Самсонова спечели 5 поредни гейма в началото на сета след като основното й оръжие - началният удар, започна да сработва, донасяйки 7 точки директно от начален удар. Бенчич успя да отърве геврека и в последвалия гейм стигна до възможност за връщане на единия от пробивите, но не се възползва и след по-малко от час игра рускинята изпрати срещата в решителен трети сет.

Той започна по мечтан за Самсонова начин - с пробив още в откриващия гейм, който бе затвърден с гейм на нула. Сервиращите си размениха по няколко гейма безпроблемно преди да се стигне до маратонския осми гейм. В него, рускинята, която в предходния гейм остана разочарована, че не реализира брейк, който щеше да бъде решителен в мача, изигра доста нервно първите няколко точки и позволи на Бенчич да достигне до три възможности за изравняване на резултата. Точно тогава на помощ се притече началния удар и след два аса в най-напечените моменти в гейма, Самсонова успя да го измъкне и да се доближи на само гейм от титлата. Тя достигна до две възможности за приключване на срещата в последвалия сервис гейм на Бенчич и след като пропиля първата, при втората не остави никакви шансове на швейцарката, за да се поздрави с крайния успех и да завоюва първи трофей в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката за Самсонова в Берлин завърши с дебютна титла след обрат над Бенчич! Петър Томов
Теми:  
wta | белинда бенчич | берлин | людмила самсонова

Коментари





Следвайте ни в Facebook