"Приключвам": Как съпругата на Новак Джокович го спря да се откаже от тениса през 2018-та?

от в 20:41 на 18.10.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович може да е на 36 години, но въпреки това, то прави един от най-силните сезони в забележителната си кариера, като спечели 3 титли от Големия шлем и вече е едноличен лидер по този показател в мъжкия тенис, разполагайки с внушителните 24 "мейджър" трофеи.

Дори обаче най-големите шампиони имат своите тежки моменти и Йелена Джокович разкрива как нейният любим преди пет години е бил на косъм от това завинаги да окачи ракетата на стената. Tогава балканецът се завръща след операция на лакътя и нещата не изглеждат никак розово за него, тъй като губи още в четвъртия кръг на Аустрелиън Оупън от южнокорееца Хьон Чунг.

Впоследствие ситуацията за Ноле се влошава, защото той не печели нито един мач в Индиън Уелс и Маями, отстъпвайки в последователни сетове на Беноа Пер и Таро Даниел. Въпросните резултати изваждат сърбина от световния топ 10, а самият Джокович изглежда за момент губи всякаква вяра в себе си, съдейки по думите на жената до него:

"Той ми каза, че се отказва от тениса. Това е истината. Допусна ужасна загуба в Маями, събра всички от семейството и екипа, за да ни съобщи новината. Ние плачехме и му казвахме, че не трябва да го прави сега. Въобще не можех да повярвам на думите му, но той изглеждаше категоричен в намеренията си" - разказва Йелена.

"Хора, приключвам. Да, това е. Едуардо, (мениджърът на Джокович) можеш да говориш със спонсорите ми. Искам да бъда честен с тях. Не знам дали спирам с тениса за 6 месеца, година или завинаги. Кажи им, че могат да останат, ако чувстват това за правилно решение. Ако пък преценят да ме изоставят, то пак ще бъда щастлив. Искам всички да са наясно със ситуацията и да го приемат по възможно най-добрия възможен начин" - заявява Джокович пред своите близки.

"Тогава отидохме на семейна ваканция, а той нямаше никакво намерение да докосва тенис ракета. Аз обаче обичам спорта и водех всеки ден децата на корта. Новак се появи да ни гледа на третия или четвъртия ден там, а точно на това и се надявах. Видя колко много се забавляваме със Стефан, който използваше старата тенис машина на татко си.

Това определено обърна нещо у съпруга ми и намеренията му за отказване не просъществуваха дълго. Той осъзна, че просто е избързал със завръщането си, имайки предвид скорошната си операция и поднови тренировки само 10 дни по-късно" - спомня си съпругата на легендарния играч.

Източник: Tennis365

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Приключвам": Как съпругата на Новак Джокович го спря да се откаже от тениса през 2018-та? Калоян Соколов
Теми:  
atp | истории и анализи | йелена джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook