"Пристигнах, за да изиграя последния си турнир": Мъри слиза от тенис сцената след Париж 2024

от в 19:21 на 23.07.2024
Калоян Соколов

Анди Мъри обяви официално, че Олимпиадата в Париж ще е неговото последно състезание в професионалната му кариера. Бившият номер едно се сбогува в емоционална церемония с публиката на Уимбълдън, където съумя да вземе участие единствено на двойки със своя брат Джейми.

Мъри пропусна надпреварата на сингъл, след като получи контузия в гърба по време на срещата си от втория кръг на турнира в Куинс, а Ема Радукану не му позволи да играе и при смесените двойки, тъй като реши да приоритизира изявите си в надпреварата поединично и предпочете да не излезе на корта заедно с легендарния си сънародник. Още тогава сър Анди даде сериозни индикации, че няма да продължи с тениса след участието си на Игрите в Париж, което ще бъде пето за него на най-големия международен спортен форум.

"Пристигнах в Париж за своя последен тенис турнир. Едни от най-запомнящи се седмици в моята кариера са били тези, в които съм се състезавал за Великобритания и съм изключително горд, че ще имам тази възможност за един последнът път - написа 2-кратният олимпийски шампион в социалните медии, а това предизвики реакциите на други двама шампиони от Шлема.

"Наслаждавай се, приятелю! Ще те гледам" - коментира Хуан Мартин Дел Потро, а Марин Чилич пожела на Мъри да направи един запомнящ се финал на неговото тенис приключение. Самата надпревара ще стартира тази събота и откриващата среща на 3-кратния "мейджър" шампион със сигурност ще се състои още този уикенд.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Пристигнах, за да изиграя последния си турнир": Мъри слиза от тенис сцената след Париж 2024 Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | любопитно | отказване | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook