Притеснителни сигнали: Новак Джокович се оттегли от участие на Мастърса в Мадрид!

от в 15:20 на 22.04.2023
Мирела Николова

Новак Джокович се е оттеглил от участие в Мастърс надпреварата в Мадрид. Това бе обявено в официалните профили на турнира в социалните мрежи. Към момента все още няма пълна яснота каква е причината за това решение на световния №1, но е вероятно да е било продиктувано от травмата, която съпътстваше сърбина по време на състезанието в Баня Лука.

"Джокович няма да може да се състезава на Mutua Madrid Open тази година. Пожелаваме му бързо възстановяване и се надяваме да се върне на корта възможно най-скоро", гласи съобщението, публикувано от турнира.

През изминалата седмица по време на няколко от тренировките си сърбинът получи медицинска помощ в областта на лакътя, като също така излезе на корта за първия си мач с медицински ръкав. В края на вчерашния си двубой срещу Душан Лайович пък Джокович на два пъти се възползва от правото си на медицински таймаут поради дискомфорт именно в тази област.

Така възможностите на Джокович за подготовка преди Ролан Гарос, който той самият нееднократно спомена, че е неговата основна цел, се свеждат единствено до Мастърса в Рим (8-21 май). Досега през сезона на клей сърбинът има 2 победи и също толкова на брой загуби.

Припомняме, че надпреварата в Мадрид ще бъде лишена и от присъствието на Рафаел Надал, който преди дни също обяви, че ще пропусне турнира в испанската столица, тъй като продължава възстановяването си от контузията, получена на Аустрелиън Оупън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Притеснителни сигнали: Новак Джокович се оттегли от участие на Мастърса в Мадрид! Мирела Николова
Теми:  
atp | контузия | мадрид | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook