Притеснително: Китайска медия с нелеп опит да изсценира безопасността на Шуай Пън

от в 21:55 на 17.11.2021
Калоян Соколов

Изчезването на Шуай Пън е голямата тема през последните дни в световния тенис. Бившата номер едно на двойки обвини наскоро китайския вицепремиер в сексуално насилие, а оттогава няма никакви вести от тенисистката. Множество журналисти и играчи пък вече повдигнаха темата, изразявайки своите притеснения по случая, но за момента липсваше официално изявление от състезателката, местното правителство или женската тенис асоциация WTA.

Днес обаче китайската телевизия CGTN Europe се опита да разпространи информация, че полуфиналистката от Откритото първенство на САЩ от 2014-а година сама е изпратила имейл до директора на WTA, който гласи следното:

"Здравейте всички, аз съм Шуай Пън! Искам да кажа, че не съм потвърждавала по никакъв начин новините в официалния сайт на WTA, където се споменава за евентуално упражнено сексуално насилие по мой адрес и опровергавам напълно тези слухове. Не съм изчезнала, нито съм в опасност. Просто си почивам вкъщи и всичко е наред.

Оценявам вашата загриженост, но се надявам да бъде уведомявана, когато в бъдеще WTA публикува даден материал за мен. Като професионален тенис играч, ви благодаря за отношението и подкрепата. Ще ми се да имам възможността да промотирам китайския тенис чрез вас, надявайки се да става все по-добър. Отново ви благодаря за загрижеността" - завършва предполагаемото съобщение на Пън.

Тенис обществеността обаче изобщо не вярва на този единствен мним източник на вести, защото самата състезателка по никакъв друг начин не е заявила безопасността си и не е била забелязвана вече над седмици.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Притеснително: Китайска медия с нелеп опит да изсценира безопасността на Шуай Пън Калоян Соколов
Теми:  
wta | интервюта | любопитно | шуай пън

Коментари





Следвайте ни в Facebook