Напът да имаме нова номер 1: Швьонтек отказа WTA 1000 турнир, където има да защитава титла

от в 14:54 на 20.09.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек се оттегли от предпоследния WTA 1000 турнир за годината, а именно този в Пекин. Това означава, че надпреварата в китайската столица ще има своята нова шампионка, тъй като миналата година именно полякинята спечели титлата в мегаполиса, побеждавайки Людмила Самсонова с 6:2 6:2.

Самата новина бе съобщена от световната номер 1 в изявление за WTA, като самата тя разкри причините за това нейно решение, макар и те да станаха повод за още повече въпроси сред тенис обществото, вместо да дадат отговор:

"Поради лични причини съм принудена да се оттегля от турнира в Пекин. Много ми тъжно да споделя тази новина, тъй като миналата година прекарах страхотно време, докато играх тук и в крайна сметка спечелих титлата. Наистина очаквах с нетърпение да играя отново тук. Знам, че феновете ще се насладят на страхотен тенис и съжалявам, че този път няма да бъда част от него." - допълни тя.

Освен от надпреварата в китайската столица, световната номер 1  се оттегли и от Billie Jean King Cup, което означава, че Полша няма да разчита на своята най-голяма звезда, а освен това ви припомняме че 5-кратната "мейджър шампионка трябваше през тази седмица да играе и в Сеул, но отново се оттегли от състезанието няколко дни преди неговото начало.

Всичко това означава, че Швьонтек ще загуби 1000 точки от актива си за световната ранглиста и има много голяма вероятност до края на сезона да бъде изпреварена от Арина Сабаленка, която няма почти ниаккъв актив за защита, докато полякинята има да брани и цели 1500 точки от WTA финалите, които спечели без загубен мач.

Източник: WTA


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Напът да имаме нова номер 1: Швьонтек отказа WTA 1000 турнир, където има да защитава титла Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ига швьонтек | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook