Притворени очи и клечки: Бадоса вбеси азиатските тенис фенове и беше обвинена в расизъм

от в 00:00 на 08.10.2024
Елеонора Александрова

Паула Бадоса бе обвинена в расизъм в социалните мрежи. Последната WTA 1000 надпревара за годината, а именно тази в Ухан, започна днес, а световна номер 15 изглежда се наслаждава на китайския град.

Испанката качи снимка в ресторант, където тя е с притворени очи и държи клечки, след като се е нахранила. На пръв поглед безобидната и закачлива снимка обаче предизвика множество гневни реакции от местните фенове, намирайки кадъра за подигравателен и унизителен спрямо домакините, както и цялата монголоидна раса, а ето и какъв вид коментари написаха известна част от потребителите в X:

"Не смятам, че го е направила с лошите намерения, но… не намирам нито за смешно, нито за невинно да се подиграваш на външния вид въз основа на раса. Има дълга и насилствена история на този конкретен вид подигравки и не е без осезаеми последици."

"Бадоса е наистина глупава. Това е адски неудобно. Мислили ли са тя и нейната единствена мозъчна клетка, преди да направят това публично достояние? Срамни неща, нямам думи. Расизмът няма място през 2024-та. Тя трябва да бъде подведена под отговорност за това"

Бившата номер 2 побърза да тушира целия този негативизъм, който дойде по неин адрес и побърза да се защити на нападките срещу нея:

"О, не! Не го приемайте по този начин! Не съм си и представяла, че това ще бъде интерпретирано по такъв начин. Не сме имитирали азиатците. Играех си с лицето и с бръчките си. Обичам Азия и имам много приятели от този континент. Те са най-милите хора" - написа тенисистката 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Притворени очи и клечки: Бадоса вбеси азиатските тенис фенове и беше обвинена в расизъм Елеонора Александрова
Теми:  
wta | любопитно | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook