"Привет, старче": Федерер изненада Джокович след победата му в Шанхай (видео)

от в 20:17 на 11.10.2024
Калоян Соколов

Ерата на Голямата тройка до голяма степен е вече в историята, след като през вчерашния ден Рафаел Надал обяви своето оттегляне от тениса и така единственo Новак Джокович продължава своята легендарна кариера.

Днес обаче феновете на тениса можеха да се усмихнат за няколко секунди, защото Мастърс надпреваравата в Шанхай беше посeтена от самия Роджър Федерер и станахме свидетели на кратка среща между него и Джокович, която се състоя веднага след победата в 1/4-финалите на 24-кратния "мейджър" носител над Якуб Меншик, а последвалата кратка словесна размяна определено връща всички тези толкова живи спомени за великото съперничество на двете легенди, което в днешни все повече отстъпва място на приятелството.

Федерер: Привет, старче! Поздравления, добра игра!

Джокович: Радвам се да те видя, човече! Балгодаря ти, все още се опитвам.

Федерер: Не, не! Определено все още го имаш в себе си!

Джокович: Стар, а? Догодина ще ставаш на 44.

Федерер: Тепърва започвам да загрявам, благодаря ти!

Самият повод Маестрото да посети Шанхай беше свързан с неговите задължения към Rolex, които са генерален спонсор на турнира. Федерер зарадва феновете на централния корт, излизайки в демонстративен мач за пръв път след своето отказване, като си партнира с местната поп легенда Ийсон Чан, а техни съперници бяха първата ракета на домакините Жижен Жанг и олимпийския шампион в тениса на маса от Игрите в Париж - Фан Джендон.

Самата среща продължи около 25 минути, а победители в нея станаха Федерер, Чан и най-вече зрителите на корта в Шанхай, които получиха един неочакван бонус в програмата за деня.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Привет, старче": Федерер изненада Джокович след победата му в Шанхай (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | любопитно | новак джокович | роджър федерер | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook