Признание и от България: Стоичков провъзгласи Надал за номер едно в тениса

от в 08:31 на 31.01.2022
Калоян Соколов

Христо Стоичков несъмнено е най-успешният български футболист в историята и един от символите на българския спорт. Камата и досега се радва на огромно уважение във футболния свят и най-вече в Барселона, където прекарва най-силните дни от своята кариера и завоюва пет титли на страната, както и купата на Европейските шампиони.

По това време Стоичков има възможността да бъде съотборник с Мигел Анхел Надал, който е чичо на 21-кратния шампион от Големия шлем. Оттам идва и познанаството между незабравимия номер осем и Рафаел Надал, макар че Рафа е огромен фен на вечния съперник Реал Мадрид и изцяло пренебрегва традициите в своето семейство.

Вчера пък Матадора осъществи паметен обрат във финала на Аустрелиън Оупън, за да грабне рекорден "мейджър" трофей, а легендарното крило не пропусна да поздрави Матадора в социалните медии, заявявайки следното:

"Щастлив съм, защото днес Надал влезе в историята. Рафа, благодаря ти! Беше толкова малък, когато те видях с чичо ти Мигел. Гордея се, че те познавам. След големия обрат, който направи, ти вече си номер едно в тениса. Това страхотно момче от Манакор. Рафа, ти го заслужаваш напълно - завърши Стоичков.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Признание и от България: Стоичков провъзгласи Надал за номер едно в тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | христо стоичков

Коментари





Следвайте ни в Facebook